Skip to main content

Aanwinst Versteegden: “Ik ben toe aan veel speelminuten”

Dit jaar laat Bram Versteegden (23) zich in de eredivisie zien. Niet actief in het buitenland, maar zeker ook niet gestopt.

Advertentie

41 en 40 keer scoorde Houten de afgelopen twee speelrondes in de eredivisie. Ook Versteegden deelde door het maken van doelpunten in de feestvreugde. “Er zit veel handbal in de ploeg”, vertelt de nieuwe rechteropbouwer van de Utrechtse club.

Versteegden kan het weten, want hij is overgekomen van BENE-Leagueclub Initia Hasselt. Als tiener klopte de linkspoot bij LIONS op de deur. Een doorbraak in Zuid-Limburg bleef uit. “Op mijn zeventiende deed ik voor het eerst mee met de hoofdmacht van LIONS. Door goede concurrentie ben ik daar nooit een vaste waarde geworden. Als jonge jongen had ik wel de droom eens in het buitenland te spelen, maar die gedachte ebde toen snel weg.”

Overtuigd door Meinicke
Aanleg voor het spelletje heeft de linkshandige schutter zeer zeker, maar geschitterd in de BENE-League heeft Versteegden niet. In België kreeg hij na zijn transfer met veel blessureleed te maken. “Maar daar wil ik me niet alleen maar achter verschuilen. Ik betrek het liever op mezelf. Soms heb ik na een tegenstal niet hard genoeg gewerkt terug te komen.”

Advertentie

Bij Houten staat Versteegden weer met heel veel plezier op het veld. “We zijn met open armen ontvangen en volgens mij zijn ze bij de club wel blij met ons”, gaat Versteegden verder. Met ‘we’ en ‘ons’ heeft hij het ook over Richard Meinicke. Vorig seizoen speelde Versteegden samen met Meinicke samen bij Initia Hasselt. “Daar zijn we bevriend geraakt. Na twee seizoenen bij de club uit België dacht ik erover na te stoppen, even geen handbal, maar na een aanbieding van Houten heeft Richard me weten te overtuigen door te gaan in de eredivisie.”

Studie Psychologie afronden
“We wonen allebei in Eindhoven en kunnen samen rijden. Een uurtje in de auto en als het meezit vijftig minuten. Dat is te doen. We trainen een keertje minder vaak dan bij Initia Hasselt. Dan kan ik me goed focussen op mijn studie Psychologie die ik graag afronden wil”, legt Versteegden uit. “Sporten is belangrijk en bij Houten kan dat op hoog niveau. Daarnaast wil ik me gaan richten op mijn maatschappelijke carrière.”

In The Dome vervangt Versteegden de naar Aalsmeer vertrokken positiegenoot Dennis Vesters. “Ik ben toe aan veel speelminuten”, biecht de aanwinst op. “Bij Houten lijkt het plaatje te kloppen. Ik kan me ook vinden in de visie van de coach Vladan Mijalkovic. Hoe hij spelen wil. Vladan wil meedoen in de top. Dat lijkt me wel wat.”

Flinke uitslagen neergezet
De start van de geel-zwarten is veelbelovend. Zowel Dynamico als PSV werd met overtuiging aan de kant gezet. Versteegden laat zich niet meer tegenhouden en besluit: “We hebben gedomineerd. Flinke uitslagen neergezet. Er wordt ook wel naar Houten gekeken. Dat mag ook, denk ik. Ik ben voor een scherpe doelstelling.

Foto: FotoReza

Advertentie