Skip to main content

Abbingh schiet titelhouder ‘Vipers’ langs DVSC Schaeffler

Titelhouder Vipers Kristiansand verdedigt zaterdag in de tussenronde van de Champions League één doelpunt voorsprong. Met dank aan Oranjedame Lois Abbingh (foto) heeft de Noorse kampioen gisteren bij DVSC Schaeffler gewonnen: 28-29.

Advertentie

Tijdens de nipte zege scoorde Abbingh liefst dertien keer en zo ligt de weg naar de kwartfinale van het kampioenenbal open voor Vipers Kristiansand. Daar had de Groningse schutter slechts vijftien pogingen voor nodig.

Bij 26-23 stond DVSC Schaeffler nog voor. Daarna scoorde Abbingh er vier op rij voor Vipers Kristiansand en trokken de bezoekers uit Noorwegen aan het langste eind.

Tamara Haggerty
Namens de Hongaarse thuisploeg zette Tamara Haggerty haar beide schotpogingen om in een treffer. De cirkelspeler is door bondscoach Per Johansson opgeroepen voor het OKT van volgende maand. Uiteraard is ook aanvoerder Abbingh in Torrevieja van de partij om een ticket voor de Olympische Spelen te pakken.

Advertentie

Ook een zege in de play-offs van de Champions League voor SG BBM Bietigheim. De Duitsers versloegen in de heenronde Ikast Håndbold met 29-27 (13-14). Kelly Dulfer (drie goals) en Inger Smits (twee) vonden afgelopen weekend namens de thuisploeg het net.

Ferencvaros versus Brest Bretagne
Het Ferencvaros van Angela Malestein heeft het op eigen vloer niet gered. Brest Bretagne, waar de geblesseerde Merel Freriks aan het einde van het seizoen gaat vertrekken, was zaterdag in Hongarije de gelukkigste: 28-30 (15-14). Met vijf uit zes schoot de rechterhoekspeler van Oranje met scherp.

Aankomende zondag moet Ferencvaros in Frankrijk terugkomen van twee achter om zich bij de laatste acht van de Champions League te scharen. Als Malestein en consorten daar in slagen wacht in de kwartfinale de kampioen van Denemarken: Team Esbjerg. Ook Metz Handball, Györ en Odense Håndbold slaan de tussenronde over.

Foto: FotoReza

Advertentie