Skip to main content

Abbingh treft elf ploeggenoten en clubcoach

By 12 december 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De halve WK-finale tussen Nederland en Rusland wordt een bijzonder duel voor Lois Abbingh. De topschutter van Oranje treft aan de overkant liefst elf teamgenoten en haar clubcoach bij Rostov-Don.

Advertentie

Abbingh streek in 2018 neer bij Rostov-Don. In haar eerste seizoen werd de Groningse meteen landskampioen. Ook haalde het Rostov-Don van succescoach Ambros Martin de finale van de Champions League.

Sinds de zomer van dit jaar heeft Martin ook de nationale ploeg van Rusland onder zijn hoede. De Spanjaard heeft het stokje overgenomen van icoon Yevgeni Trefilov die Rusland in 2016 naar Olympisch goud wist te loodsen.

Almere
Rusland, nog ongeslagen op het wereldkampioenschap in Japan, telt elf speelsters van Rostov-Don. Daarmee wordt de halve eindstrijd een bijzondere voor Abbingh. Ook kent de linkeropbouwspeelster van Nederland, tegen Zuid-Korea goed voor elf treffers, de bondscoach van de aanstaande opponent erg goed.

In de lente oefenden Nederland en Rusland twee keer tegen elkaar in Almere. De gasten kwamen met een sterk verjongd team naar Flevoland. Eenmaal zegevierde Oranje. De andere partij werd gewonnen door Rusland.

9:30
Nederland-Rusland is vrijdagochtend om 9:30 Nederlandse tijd. Ziggo Sport zendt de partij uit. De andere halve finale is tussen Noorwegen en Spanje.

Lees ook: Spielmacher S02E06: WE WORDEN WERELDKAMPIOEN!!1!

Advertentie