Achilles Bocholt en Visé koersen af op finale

Achilles Bocholt en Visé heb na het vierde speelweekend in de Belgische kampioensfase de beste papieren de finale om de landstitel te bereiken.

In Neerpelt wist Achilles Bocholt overeind te blijven. Tegen Sporting Pelt werd het 24-25 voor de titelhouder waar landgenoot Tim Claessens (foto) er vijf maakte.

Namens de thuisploeg in het rood-wit scoorde Bartek Konitz voor rust liefst zeven keer. Sporting Pelt gaf in de tweede helft, ondanks twee penaltystops van EK-ganger Thijs van Leeuwen, een voorsprong (14-12) uit handen.

Visé kende gelijktijdig weinig moeite met Tongeren: 34-25. De formatie van Korneel Douven, de hoofdtrainer is bezig aan zijn laatste weken bij Visé, heeft in de play-offs nog niet verloren.