Skip to main content

Achilles Bocholt geeft geen starttijd door: 10-0 verlies

By 10 april 2023België, Buitenland, Voorpagina

De partij in België tussen Achilles Bocholt en Visé gaat vanmiddag niet door. De Belgische handbalbond heeft besloten dat de thuisploeg met 0-10 verliest.

Advertentie

Volgens de Koninklijke Belgische Handbalfederatie (HBH) is Achilles Bocholt vergeten een starttijd door te geven. Dat kost de koploper in de titelstrijd van België twee punten, want de reglementaire winst gaat naar de titelhouder uit Wezet (0-10).

In beroep
Achilles Bocholt gaat in beroep tegen de beslissing. Al buigt de HBH zich daar pas morgen over, waardoor Visé niet alsnog op de bus naar Bocholt stapt.

De titelfavoriet laat op social media weten: “Wij hebben tijdig op social media en ook op onze website medegedeeld op welke dag en tijd de wedstrijd gespeeld zou worden. Volgens de reglementen is het niet verplicht om dag en uur specifiek aan de HBH te bevestigen.”

Sporting Pelt
Na twee speelrondes staat Achilles Bocholt eerste in de Belgische kampioenspoule. Het verschil met nummer twee Sporting Pelt is twee punten. Laatstgenoemde ploeg speelt vanmiddag wel tegen Hubo Handbal en kan dus op gelijke hoogte met de BENE-Leaguekampioen komen.

Stand kampioenspoule België:
1. Achilles Bocholt 2-7
2. Sporting Pelt 2-5
3. Hubo Handbal 2-3
4. Visé 2-3

Foto: Tina Kolthof

Advertentie