Skip to main content

Achilles Bocholt zorgt voor Belgische finale

De BENE-League krijgt over twee weken een Belgische winnaar. Na Visé heeft ook titelhouder Achilles Bocholt zich vanavond voor de eindstrijd geplaatst.

Advertentie

Op eigen vloer bleef Achilles Bocholt, vijfvoudig winnaar van de grensoverschrijdende topcompetitie, Aalsmeer voor. Na 27-29 in Noord-Holland won de nummer één van de competitie ook de return van de Final4: 37-36 (16-13).

In de tweede helft kwam Aalsmeer meermaals terug tot twee doelpunten en op het eind zelfs één. Na de aansluitingstreffer in de break-out van Donny Vink wist Achilles Bocholt na het laatste fluitsignaal dat het feest kon vieren.

Na een rode kaart in de eerste helft van Don Hartog moest de Noord-Hollandse uitdager, waar naast Vink ook Vaidas Trainavicius vaak scoorde, in België van ver komen. Bij 32-27 verrichte Clem Leroy (foto) nog maar eens een van zijn vele reddingen.

Door de uitschakeling van LIONS en Aalsmeer zijn nog drie landgenoten in de race voor de BENE-Leaguetitel. Op 6 of 7 april laten Florent Bourget (Visé), Tim Claessens en Odirin Jerry (beiden Achilles Bocholt) zich in de eindstrijd zien.

Foto: FotoReza

Advertentie