Skip to main content

Acht Europese treffers Smits, knappe uitzege TBV Lemgo

Het SC Magdeburg van Kay Smits is op de volle vier punten in de groepsfase van de EHF European League gekomen. Tijdens de thuisoverwinning op PAUC Handball scoorde de rechteropbouwer van Oranje de meeste goals.

Advertentie

Na 18-18 ontdeed de koploper van de Bundesliga zich in de tweede helft van de gasten uit Frankrijk: 31-27. Met acht goals had Smits het tegen PAUC Handball op zijn heupen.

Samen met RK Nexe uit Kroatië gaat SC Magdeburg aan kop in groep C. Landgenoot Ephrahim Jerry heeft een punt overgehouden aan de spannende confrontatie in Zwitserland met het Noord-Macedonische HC Eurofarm Pelister: 28-28.

Lang stond Kadetten Schaffhausen aan de goede kant van de score. 10-3 van Jerry, 16-11, 21-16 en 26-23. In de slotseconde kwam HC Eurofarm Pelister alsnog langszij. Vorige week gaven de Zwitsers tegen Sporting Clube de Portugal in de laatste minuten beide punten uit handen.

TBV Lemgo heeft na de nipte nederlaag tegen Benfica de eerste Europese groepszege binnen. Op bezoek bij het sterke HBC Nantes werd het 27-28 (10-12) voor de Duitse ploeg waar Oranjeheer Bobby Schagen onder contract staat. Na 17-17 sloeg TBV Lemgo een gaatje van vier (17-21).

Foto: FotoReza

Advertentie