Skip to main content

Achtervolgers in eredivisie halen uit

By 13 februari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Meedoen om de titel kunnen eredivisionisten DFS Arnhem, E&O en WHC/Hercules niet, maar door uit te halen zit het trio er in het linkerrijtje wel warmpjes bij.

Advertentie

Nummer zes op de ranglijst DFS Arnhem boekte zaterdagavond de elfde zege van het seizoen. Het Haagse EHC werd kansloos gelaten: 41-26. Soufiane Rhouma en Zijad Dzidic bepaalden in Gelderland de tussenscore op 20-9.

Vinke en Schoemaker
De veertigste van DFS Arnhem werd door Mart Vinke gemaakt. Vanuit de rechterhoek bepaalde hij ook de eindstand. Het gat tussen de formatie van Pascal Lucassen en Aalsmeer 2, ploeg vijf in de eredivisie, is nog maar drie punten.

E&O volgt met 21 punten. Ook de Emmenaren kenden afgelopen weekend een eenvoudige avond in eigen huis. Het manke Dynamico werd puntloos huiswaarts gestuurd: 33-18 (20-9). Koen Schoemaker (foto) maakte er zes voor E&O.

Na 13-9
Combinatieploeg WHC/Hercules maakte in speelronde negentien vooral verdedigend indruk. De achtervolgende Hagenezen kregen na 13-9 nog maar vier tegengoals en rekenden zo af met de reserves van Volendam: 29-13. Peter Lotman van het AD telde zes doelpunten van Mitch Giezeman.

Lees ook: Hellas toch weer naast Quintus, koploper profiteert

Foto: FotoReza

Advertentie