Skip to main content

Achtste landstitel voor oud-international Broch

By 21 mei 2023Buitenland, Voorpagina

Voor de achtste keer in haar loopbaan is Yvette Broch (32) landskampioen geworden. Györ stelde gisteren de Hongaarse titel veilig.

Advertentie

In de voorlaatste speelronde in de eredivisie van Hongarije pikte Györ voor de vierentwintigste keer in de reguliere competitie twee punten op. Op bezoek bij MTK Budapest werd het 28-39 (13-17) voor Broch en consorten.

Zomer van 2024
Zo zijn de groen-witten voor de slotronde niet meer bij te halen door runner-up en bekerwinnaar Ferencvaros. Eerder in haar carrière werd Broch landskampioen met Quintus, VOC, Metz Handball (twee keer) en tussen 2016 en 2018 ook al drie keer met Györ.

De oud-international maakte in het kampioensduel met MTK Budapest één goal. Broch heeft bij Györ met één jaar verlengd en zal in de zomer van 2024 stoppen als topsporter.

Champions League
Bij de kersverse landskampioen gaat de focus op de Champions League. Györ heeft zich voor de Final4 geplaatst en treft op 3 juni titelhouder Vipers Kristiansand. De andere halve finale gaat tussen Team Esbjerg en competitiegenoot Ferencvaros waar Angela Malestein speelt.

Advertentie