Skip to main content

Advocaten buigen zich over situatie van Polman in Denemarken

International Estavana Polman (29) is in afwachting van wat advocaten over haar situatie in het Deense Esbjerg zeggen. Dat zegt ze tegenover RTL Boulevard.

Advertentie

Enkele weken geleden heeft Team Esbjerg Polman middenin de kampioensfase de deur gewezen. De Champions League-club spreekt van wangedrag, terwijl de Oranjedame zich genegeerd heeft gevoeld.

“Met mij gaat het goed, maar het is een klotesituatie”, aldus Polman op een rode loper in eigen land. “Het is niet niks na negen jaar in Esbjerg. Ik kan er niet heel veel over zeggen. Het is nu aan de advocaten, want ik heb uiteindelijk gewoon een jaarcontract na dit seizoen.”

Zelfs niet trainen
Polman ligt tot 2023 vast bij de club waar de Noorse schutter Henny Reistad de nieuwe ster is. In 2013 kwam de Arnhemse bij de rood-witten terecht. Onder de vleugels van Polman werd Team Esbjerg een aantal keer kampioen van Denemarken. 

Advertentie

“Ik mag nu zelfs niet trainen. We zullen zien hoe dit eindigt. Het is vreselijk”, vertelt Polman met partner Rafael van der Vaart aan haar zijde. “Geduld heb ik niet, maar dat moet ik wel opbrengen. Het is aan de hogere mensen, niet mij.”

Eerder werd gefluisterd over verhuur van Polman. Met haar gezin in Denemarken en het werk van de partner van Polman bij de voetbalclub in Esbjerg lijkt de international aan het Noord-Europese land gebonden. De volgende vraag is of Team Esbjerg Polman aan een competitiegenoot wil uitlenen.

Drielandentoernooi in Almere
Over een week moet Polman, inmiddels een tv-persoonlijkheid in Nederland, zich weer even bezig houden met haar topsportwerk. Het Nederlands team speelt eind april een drielandentoernooi in Almere en bondscoach Per Johansson heeft de opbouwspeelster ondanks de malaise bij de club gewoon geselecteerd.

Foto: FotoReza

Advertentie