Skip to main content

AES/Arnhem en E&O kunnen kampioenspoule ruiken

By 15 november 2016Eredivisie, Voorpagina

Na elf gespeelde wedstrijden prijken de namen van AES/Arnhem en Oosting/E&O in de top van de eredivisie. Waar veel teams voor spek-en-bonen meespelen, grijpt de top 2 een ticket voor de kampioenspoule.

Advertentie

Met slechts drie verliespunten in elf duels is AES/Arnhem, de nieuwe fusieploeg uit Arnhem, de trotse koploper van de eredivisie. Afgelopen weekend liet het team van Arthur Langedijk een puntje liggen tegen de reserves van Bevo (31-31), maar het doet de geel/blauwe formatie niet wankelen. Met negen treffers was Pascal Lucassen, die deze zomer terugkeerde na een avontuur bij TuS Derschlag, op schot in Noord-Limburg.

Must
E&O volgt op een punt. De mannen van Edwin Kippers verloren tweemaal op bezoek in Limburg. Daartegenover stelden de groenhemden winstpartijen op Houten (30-33) én AES/Arnhem (25-24). Volgens Kippers is het halen van de kampioenspoule een must voor de oud-landskampioen.

Doordat de reserveploegen van Lions en Aalsmeer geen aanspraak maken op plaatsing voor de kampioenspoule, moeten AES/Arnhem en E&O kijken naar de huidige nummer vijf van de eredivisie. Met dertien punten is het herrezen Hellas de eerste belager van de ’titelkandidaten’. Een veilige brug van vijf punten.

BENE-League
We zijn op de helft. Nog elf wedstrijden te gaan. De huidige top 2 kan de kampioenspoule, waar zes van de acht ploegen zich plaatsen voor de BENE-League van volgend seizoen, ruiken.

1. AES/Arnhem 11-19
2. E&O 11-18
3. Lions 2 11-15
4. Aalsmeer 2 11-14
5. Hellas 11-13

Foto: Tina Kolthof

Advertentie