Skip to main content

Affiche finale Noord Holland Cup al bekend

By 27 augustus 2020Voorpagina

De finale van de Noord Holland Cup is nog voor de laatste groepswedstrijd al bekend. Gisteravond viel al de beslissing.

Advertentie

In ’t Veld troffen Volendam en VOC elkaar. Bij de ploeg in het oranje zitten veel speelsters met een verleden in Volendam. Zo hebben Pien van der Geest, Marit Huiberts en Jaimy Mens afgelopen zomer de overstap naar de club uit het vissersdorp gemaakt.

De formatie waar oud-speelsters van Volendam Jacky Ferwerda en Roos van Leeuwen trok in het onderkomen van VZV aan het langste eind. Dat gebeurde nipt. VOC verliet bij 23-24 aan de goede kant van de score het veld.

VZV kende aansluitend weinig moeite met competitiegenoot SEW. Het werd 31-23. Met zeven treffers werd Esma Staal topschutter aan de zijde van de thuisploeg.

Zondagmiddag
Door de overwinningen komen VOC en VZV beide op vier punten uit twee duels. Oefenpartners Volendam en SEW zijn nog puntloos en treffen elkaar niet alleen vrijdagavond in Amsterdam, maar ook in het weekend om het brons.

De eindstrijd is zondagmiddag in ’t Veld. Om 15:00 spelen VOC en VZV om de eerste Noord Holland Cup. Ook in het eredivisieseizoen dat staat te beginnen worden de finalisten gezien als kanshebbers op de schaal.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie