Skip to main content

Afhaken of volhouden: zaterdagavond cruciale duels

In de kampioenspoule van de mannen staan zaterdagavond twee cruciale duels op het programma. Na de verhitte wedstrijden haakt een belager van favoriet Lions even af en doet één ploeg weer helemaal mee in de race om een van de zes BENE-Leaguetickets. In de degradatiepoule klinkt het startschot voor de allesbeslissende tweede ronde.

Advertentie

Het ambitieuze Hurry-Up van bondscoach Joop Fiege reist af naar Panningen voor een confrontatie met BEVO. Leenders tegen Cibulskis. De Drenten verbaasden vriend en vijand door Aalsmeer en Volendam in Zwartemeer puntloos huiswaarts te sturen. Met een duel minder gespeeld staat de blauw/gele-formatie van Martin Vlijm drie punten achter op de Lions: in vissersdorp Volendam werd gelijk gespeeld (25-25). De winnaar van het treffen mag zich de belangrijkste tegenstander noemen van de ongenaakbare leeuwen uit Sittard.

D’r op of d’r onder
Aan de onderkant in dezelfde poule is het d’r op of d’r onder voor Tachos of E&O. Respectievelijk de nummers zeven en acht van de kampioenspoule ontmoeten elkaar in Brabant. De Emmenaren pakten twee weken geleden het eerste puntje tegen Quintus. Het team van topschutter Arjan Stuiver, die bezig is aan z’n afscheidstour, wacht nog op de eerste punten. De ploeg die zaterdagavond met de winst aan de haal gaat mengt zich volledig in de strijd om het felbegeerde ticket voor de BENE-League. Coach Kippers van de Noordelingen sprak eerder uit punten tegen de onderste ploegen te eisen. Routiniers Lueks en Huizing, die opdraven tijdens beslissende duels, hebben een plekje in de bus richting het Zuiden gereserveerd.

1. Lions 6-12
2. BEVO 5-9
3. Hurry-Up 5-8
4. Volendam 6-7
5. Aalsmeer 6-4
6. Quintus 6-3
7. E&O 6-1
8. Tachos 6-0

Advertentie

Spek-en-bonen-duel
In de degradatiepoule gaat het reserveteam van de Lions op bezoek in Houten: een spek-en-bonen-duel. Zowel Van Dijk’s Houten (veertien punten) als Nusser’s Lions 2 (tien punten) hebben in de eerste vijf duels laten zien te goed te zijn voor degradatie. Een ander verhaal is het voor Hellas: met nog vijf wedstrijden te gaan en twee schamele puntjes wordt de pot tegen in Arnhem tegen Swift wederom een ‘finale’. Het gat met de veilige vijfde plaats is vijf punten. De nummer laatst speelt play-downs tegen de nummer vier van de nacompetitie in de eerste divisie. Het Haagse Hercules kan in het thuisduel met concurrent Venlo het gat met de Limburgers vergroten naar drie.

1. Houten 5-14
2. Lions 2 5-10
3. Swift 5-9
4. Hercules 5-9
5. Venlo 5-7
6. Hellas 5-2

Foto: Tina Kolthof

Advertentie