Skip to main content

Alberts: De voorsprong telt niet meer

By 12 maart 2018BENE-league, Voorpagina

Als koploper reist het Belgische Achilles Bocholt dit weekend af naar de Final4 van de BENE-League. Toch wil Limbursge goalie Bjorn Alberts van een favorietenrol niets weten. 

Advertentie

De laatste twee competitiewedstrijden moest Achilles Bocholt buigen voor OCI-LIONS en Herpertz/Bevo. In Panningen deed de lijstaanvoerder dat zelfs met 40-27. “De tegenstanders speelden meer met het mes op de keel”, laat Bjorn Alberts weten. Sinds 2013 staat de oud-doelman van Sittardia onder de lat van de Belgische club.

“Het komt aan op de vorm van de dag”

“De voorsprong telt niet meer”, is de 39-jarige stellig over de kansenverhouding tijdens het finaleweekend in Den Bosch. “Vorig jaar was Callant Tongeren na een goed regulier seizoen de favoriet. Tijdens de Final4 hebben ze het niet waar kunnen maken. Het komt aan op de vorm van de dag.”

Bartosz Kedziora
De zware knieblessure van spelmaker Bartosz Kedziora lijkt Achilles Bocholt parten te spelen. “Dat scheelt veel”, zegt Alberts. “We spelen een heel snel spel, maar soms moet je ook rust nemen en tactisch spelen. Dat kan Bartosz heel goed. Rust bewaren en de juiste dingen spelen. Dat moet tijdens de Final4 veel beter.”

Advertentie

“Qua prestige is het meer waar dan het landskampioenschap van België”

In de halve finale treffen Alberts en zijn teamgenoten de nummer vier van de BENE-League: FIQAS/Aalsmeer. Volgens de ervaren doelman wordt er in sporthal Maaspoort gestreden om een hoofdprijs: “Daar doe je vanaf september je best voor. Qua prestige is het meer waard dan het landskampioenschap van België of Nederland.”

Tickets
Op zaterdagmiddag treffen ook LIONS en Initia Hasselt elkaar in de halve finale. Een dag later worden de prijzen verdeeld. Tickets voor het finaleweekend in Noord-Brabant zijn hier te koop.

In de nieuwste uitgave van het Handbal Inside Magazine is Bjorn Alberts uitgebreid aan het woord over zijn handbalbestaan in België. Zo verklapt de doelman dat hij twee jaar geleden op kantoor is gekomen bij LIONS. Tot en met 16 maart kun je een abonnement met 20% korting fixen. Klik hier

Foto: FotoReza

Advertentie