Skip to main content

Alleen LIONS wint, puntje Volendam bij KTSV Eupen

Van alle Nederlandse clubs heeft alleen landskampioen LIONS vanavond in de BENE-League gewonnen. Bij hekkensluiter Izegem werd het 28-36 voor de Limburgers.

Advertentie

Na rust (14-17) liep LIONS na 18-20 uit. Op aangeven van Jasper Adams maakte de teruggekeerde Ids Eussen (foto) de 19-25. Trainer/coach van de bezoekers Fred Michielsen greep de partij met de nummer laatst aan om veel spelers in actie te zien.

Doelman Scott de Hoogh scoorde bij Izegem een voldoende. Na 23-31 pikte de thuisploeg nog wat doelpunten mee, maar de zege voor LIONS – waar Ivo Steins aan de kant bleef – kwam niet in gevaar.

Net niet voor Aalsmeer
De Nederlands kampioen heeft na veertien wedstrijden net zoveel punten als koploper Achilles Bocholt: 22. De blauw-zwarten wisten vanavond Aalsmeer voor te blijven: 27-25 (12-13). Na de 20-20 van Vaidas Trainavicius liep Achilles Bocholt, onder andere via twee goals van Tim Claessens, uit naar 25-22. Dichterbij dan 26-25 kwam Aalsmeer in de staart van de pot niet.

Advertentie

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Volendam de punten met KTSV Eupen moeten delen: 28-28 (14-13). Zestig seconden voor het eind zette Jordy Baijens de oranje-zwarten nog op voorsprong. Op aangeven van de altijd koele Bartosz Kedziora bepaalde cirkelspeler van de thuisclub Luka Lanchava de einstand.

Over de grens zwijnde Volendam. Na een time-out van Geert Hinskens bij 28-28 verloor Oskar Schöll nog de bal. In de break-out – de allerlaatste actie van de partij – was KTSV Eupen in overtal, maar door een onnauwkeurige pass op vijftien meter voor het doel kon Volendam opgelucht adem halen.

Oud-international Eijlers
Bij afwezigheid van keepers Evan de Lange en Scott McClelland stond Michiel van Gils bij de Noord-Hollanders onder de lat. Ook assistent en oud-international Gerrie Eijlers was voor de zekerheid door Hinskens op het Volendamse wedstrijdformulier gezet.

Waar Bevo in Panningen onderuit ging tegen Vise (23-28), verloor Hurry-Up met zes verschil van Sporting Pelt: 31-25. Een ruime achterstand halverwege (18-10) kwamen de Zwartemeerders in Neerpelt niet meer te boven.

Na 28-25
Ook Houten heeft België met lege handen verlaten. Op bezoek bij concurrent in het rechterrijtje Hubo Handbal werd het 36-32. Vooral voor de pauze lieten de Utrechters het liggen (20-13). Een kwartier voor tijd bracht Bram Versteegden het verschil heel even terug tot drie (28-25), maar als snel kwam het antwoord van Hubo Handbal via landgenoten Bartek Konitz en Martijn Poot.

Uitslagen zaterdag 9 december:
Izegem – LIONS 28-36
Achilles Bocholt – Aalsmeer 27-25
KTSV Eupen – Volendam 28-28
Bevo – Vise 23-28
Sporting Pelt – Hurry-Up 31-25
Hubo Handbal – Houten 36-32

Foto: FotoReza

Advertentie