Skip to main content

Alleen wonder kan HC Groot Venlo in halve finale van helpen

By 16 maart 2024Buitenland, Voorpagina

HC Groot Venlo moet vanavond in de kwartfinale van de EHF European Cup twaalf goals goed maken. Alleen een wonder kan de bekerwinnaar in sporthal Egerbos helpen.

Advertentie

Het heenduel in Slowakije met MSK IUVENTA Michalovce, de koploper van de MOL Liga, eindigde een week geleden in 30-18. Zo is de laatste vier van Europa heel ver weg voor HC Groot Venlo.

De dikke nederlaag was de eerste van de blauw-witten in de EHF European Cup. Daarvoor boekte de ploeg van scheidend hoofdtrainer Robin Gielen zes, vaak klinkende, zeges.

Voorbeeld uit 2017
Zeven jaar geleden lukte het de mannenploeg van Hurry-Up om in Europa een achterstand van elf doelpunten op eigen vloer goed te maken. Uit bij het tevens Slowaakse MSK Povaszka Bystrica werd het 30-19 en door een 32-19 overwinning in Emmen gingen de Drenten alsnog door.

Kan het ook gaan spoken in sporthal Egerbos? Slechts één keer verloor de Limburgse bekerfinalist, waar Sharon Grummel en Lisanne Kruijswijk volgende maand hun opwachting in het ‘Talent Team’ van Oranje gaan maken, dit seizoen in eigen huis. Dat was in de eredivisie met landskampioen VOC op bezoek.

19:00
Om 19:00 klinkt vanavond in Venlo het eerste fluitsignaal. MSK IUVENTA Michalovce staat er twaalf voor, HC Groot Venlo twaalf achter.

Foto: FotoReza

Advertentie