Skip to main content

Allerlaatste duel Kooij? “We gaan heel Amsterdam leeg trekken”

Jill Kooij (27) heeft zondag twee agendapunten: de titel terug naar Amsterdam halen en een feestje vieren. Daarna neemt de cirkelspeelster voorgoed afscheid van VOC. 

Advertentie

Kooij geeft graag antwoord op de openingsvraag: hoe heeft VOC na de bekernederlaag in Venlo van de titelhouder kunnen winnen? “Als je tegen HandbaL Venlo speelt moet iedereen aanstaan. In Almere waren we slecht en zij hadden hun dag wel. In Limburg hebben we geleerd en allemaal tweehonderd procent gegeven.”

En zo staan de Amsterdammers in de best-of-three met 1-0 voor. “Rachel (De Haze, red.) heeft me een jaar geleden overgehaald om eenmaal terug vanuit Duitsland de club te helpen de schaal terug te halen”, legt Kooij uit. Vorig seizoen was ze nog prof in de Bundesliga. “Met mijn ervaring probeer ik het team iedere week te helpen. We zijn heel dichtbij ons doel gekomen.”

Vrije tijd
“In het begin vond ik werken en spelen wel pittig. Ik was in Duitsland gewend om te trainen, wedstrijden spelen, winkelen en met de benen omhoog”, lacht Kooij. “In het werk heb ik mijn passie gevonden en verder geniet ik van de vrije tijd. Er komt een ander leven bij kijken en daar proef ik steeds meer van. Ik hou wel van een feestje en vind de tijd met familie en vrienden heel mooi.”

Advertentie

Daarom heeft Kooij besloten na één seizoen terug bij VOC te stoppen. Ze laat zich dit weekend nog één keer in de hoofdstad zien. “We moeten het thuisvoordeel benutten. Toen ik met Dalfsen finales in Amsterdam speelde heb ik ervaren hoe moeilijk dat kan zijn. We gaan heel Amsterdam leeg trekken om zondagmiddag naar de hal te komen.”

Zondagmiddag om 14:30
VOC – HandbaL Venlo begint zondagmiddag om 14:30. Tijdens misschien wel haar allerlaatste keer binnen de lijnen weet Kooij: “In een finale moet je top zijn. Ik heb de meiden gevraagd het ook een beetje voor mij te doen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie