Skip to main content

Alles wat je moet weten van Beach Handball Tilburg – Feyenoord

De finale van het NK Beach Handball van morgenavond wordt er eentje tussen een ervaren titelhouder en enthousiaste uitdager. Alles wat je moet weten over Beach Handball Tilburg – Feyenoord.

Advertentie

De Nederlands kampioen kan in eigen provincie blijven, want de eindstrijd vindt morgenavond om 20:15 plaats in het Noord-Brabantse Oosterhout. Door de hitte werd vorige maand het NK Beach Handball nog voor veel finales afgelast.

Onder de naam Camelot is Beach Handball Tilburg de meest succesvolle club van het land aan de mannenkant geworden. Ook in Europa doet Beach Handball Tilburg er toe. In juni eindigden de Zuiderlingen op plaats elf van het continent.

Thomas Robben
Belager Feyenoord haalde vorig jaar voor de eerste keer de NK-finale. In Stadskanaal werd van de aanstaande opponent verloren. In 2021 strandden de Rotterdammers in de halve finale.

Advertentie

Bij Beach Handball Tilburg is Thomas Robben de belangrijkste kracht. De aanvaller werd onlangs in Turkije met 177 punten topscorer van de EBT Finals. Al twee zomerse eindtoernooien op rij is Robben namens Oranje de best scorende speler. Zo ook eind mei toen hij met het Nederlands team uitkwam op het EK Beach Handball in Nazaré.

Block is berucht
Verder vallen ook broertje Jasper Robben – aanvoerder van de nationale ploeg – specialist Luuk Harks en doelmannen Rik Coenders en Michiel de Folter op bij Beach Handball Tilburg. Laatstgenoemd duo onder de lat draagt tevens het tenue van de nationale ploeg. In de finale kan de favoriet leunen op genoeg kwaliteit en vooral ervaring.

Thomas van Ophem (foto) geeft Feyenoord veel houvast. De middenverdediger is net als goaltjesdief Thomas Robben international en maakt de afgelopen weken in eigen land en daarbuiten indruk. Het block van Van Ophem is inmiddels bekend of beter: berucht. Afgelopen weekend tijdens een EBT in Noord-Duitsland werd Feyenoord mede dankzij het verdedigende werk van de 21-jarige knap derde.

Tweeling Hoogenberg
Ook is bij de Zuid-Hollanders de inbreng van de tweeling Hoogenberg cruciaal. Hidde en Sjors maken indoor deel uit van Jong Oranje, maar vallen ook op het zand op. De één doorgaans als specialist en de pirouette van de andere Hoogenberg is moeilijk te pakken. De tweeling is pas 18 jaar waardoor ze nog even met de rood-witten meekunnen.

Beach Handball Tilburg is geplaatst voor de NK-finale door bij de laatste vier met overtuiging af te rekenen met Black Lake Beach (2-0). In de andere halve finale was Feyenoord te sterk voor de tweede Drentse club: HVC uit Barger-Compascuum.

EHF Beach Handball Champions Cup
De winnaar van het goud mag zich in de herfst melden in Porto Santo. In Portugal vindt het EK voor landskampioen plaats: de EHF Beach Handball Champions Cup.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie