Skip to main content

Alles wijst erop dat Kolstad IL een aantal Scandinavische sterren gaat binnenhalen

By 29 oktober 2021Buitenland, Voorpagina

Kolstad IL heeft ze nog niet gepresenteerd, maar alles wijst erop dat de Noorse eredivisionist zich met Scandinavische sterren als Sander Sagosen en Magnus Rød gaat versterken om zo de weg naar de Champions League vrij te maken. Dat meldt Nettavisen.

Advertentie

THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt en SC Magdeburg maakten vanochtend het aanstaande vertrek van respectievelijk Sander Sagosen, Magnus Rød en Magnus Gullerud bekend. Daarmee staat te gebeuren waar al enige weken in de handbalwereld over gesproken wordt.

Kolstad IL uit Trondheim heeft diepe zakken en machtige plannen. De Noorse club wil het voorbeeld van Aalborg Håndbold, dat vanaf juli 2022 over Mikkel Hansen kan beschikken, volgen en door het aantrekken van topspelers op het hoogste podium van Europa een grote rol van betekenis spelen.

Vanaf de zomer van 2023 moet Kolstad IL op sterkte zijn. Gulllerud ruilt over een aantal maanden de Bundesliga al in voor een nieuwe club. Dat moet Kolstad IL, dat ook een oogje heeft op GOG-doelman en international van Noorwegen Torbjørn Bergerud, worden.

Advertentie