Skip to main content

“Als deze bal er komt, stop ik met handbal”

Naar aanleiding van de wereldwijde discussie over harsgebruik in het handbal was tophandballer Andy Schmid deze week te gast in de studio van SWR. Daar testte hij een zelfklevende bal.

Advertentie

De  opbouwer van Rhein-Neckar Löwen was op z’n zachtst gezegd niet erg enthousiast over het alternatief voor de sporthalvervuilende hars. “Als deze bal er komt, stop ik met handbal”, zei de Zwitser zonder aarzeling.

Alternatief voor smerige hars
Hassan Moustafa, de voorzitter van het IHF, kondigde eerder dit jaar aan dat er binnen afzienbare tijd een wereldwijd harsverbod zou komen binnen het handbal. Dit in verband met de vervuiling van sporthallen en het beschadigen van de vloeren. Als alternatief zou hiervoor een zelfklevende bal ontwikkelt worden.

Nuance 
Moustafa kwam deze week terug op zijn eerdere uitspraak. Het uitbannen van hars zou slechts een idee zijn geweest. “Tijdens de testfase in 2017 zal met alle betrokkenen gesproken worden en geëvalueerd. Mocht daaruit naar voren komen dat de zelfklevende bal geen goed alternatief is, dan zal alles bij het oude blijven.”, aldus Moustafa.

Advertentie