Skip to main content

Als het zo uitkomt logeert Steverink bij de voorzitter van VZV

By 24 november 2021december 2nd, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Uit haar comfort zone stappen. Deze zomer daagde jeugdinternational Romé Steverink (19) zichzelf uit en sloot aan bij VZV. Tot nu toe is er sprake van een voltreffer. 

Advertentie

In de eredivisie en EHF European Cup: in het wit-rood van VZV rijgt Steverink de goals aaneen. De linkspoot is een van de belangrijkste schakels van VZV en dat terwijl ze pas een aantal maanden in ’t Veld rondloopt.

In de lente besloot Steverink Kwiek uit haar geboorteplaats Raalte te verlaten. “Best een moeilijke keuze, want ik heb altijd voor Kwiek gespeeld”, legt ze uit. “Bij VZV stopte Lisanne Kolken en de teammanager van VZV had me eens gevraagd of ik het gat op de rechterhoek wilde opvullen.”

Op zondag terug naar Raalte
“Ik ben eens gaan meetrainen, maar het was niet direct het plan om Kwiek in te ruilen”, geeft Steverink toe. “Ik liep daar al jarenlang rond en kende iedereen. Het was niet makkelijk het team, maar ook alle vrijwilligers achter te laten. Maar ik werd zo goed opgevangen bij VZV en wilde mezelf uitdagen.” 

Advertentie

Doordeweeks vertoeft Steverink, die in juli met Jong Oranje het EHF Championship wist te winnen, in Arnhem op de HandbalAcademie. Op vrijdagavond meldt de Overijsselse zich in ’t Veld. “Als we op zaterdag thuis spelen, kan ik bij de voorzitter van VZV slapen”, lacht ze. “Op de vrije zondag ga ik graag terug naar mijn ouders in Raalte. Een soort pitstop. Anders leef ik een hele week uit de tas.”

De break-out
Het klikt tussen VZV en de aanwinst uit het Oosten. Steverink: “VZV is net als Kwiek een dorpsclub. Dat maakt de overstap makkelijker. Wel heb ik in ’t Veld betere speelsters om me heen. Hier spelen we om de bovenste plaatsen in de eredivisie. Dat brengt een andere spanning met zich mee.”

Vooral in de break-out maakt Steverink indruk. “Mijn snelheid is altijd een van mijn krachten geweest, ook in Raalte. De keepsters van VZV weten me goed te vinden. Dat zijn de makkelijke doelpunten in een wedstrijd”, is de simpele analyse van de rechterhoekspeelster. “Ik ben dankbaar dat ik in mijn eerste seizoen bij VZV zoveel word ingezet.”

Tussenstap
“Ik leer bij VZV spelen met meer druk. Dat moet me verder brengen”, besluit Steverink. “Ik zie dit als een tussenstap, want wil graag verder. Het is eerst belangrijk om de goede lijn bij VZV door te trekken. Er staat nog meer dan genoeg op het spel.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie