Skip to main content

“Als je tussen alle topspelers van Aalsmeer loopt dan motiveert dat enorm”

De pas 20-jarige Destin van Dijk had aan het begin van het seizoen geen rekening met een plek in de hoofdmacht van Aalsmeer te houden. Maanden later helpt hij mee in de titelstrijd.

Advertentie

Met negen doelpunten was Van Dijk een van de verrassingen op de openingsdag van de Final4 van de BENE-League. Ook in de HandbalNL League wordt er op de lange linkeropbouwer gerekend. “Al ging dat afgelopen week tegen LIONS niet zo goed”, is Van Dijk eerlijk.

Door een blessure in de warming-up van rechteropbouwer Rob Jansen moest hij samen met leeftijdsgenoot Don Hartog nog maar een keertje vaker in de baan. “We kwamen als ploeg niet lekker uit de verf. LIONS bleek veel scherper. Nu staan vier ploegen binnen een punt van elkaar.”

Vaker schieten
Aalsmeer zes, net als Bevo en Volendam. LIONS eentje minder. “De druk zal nog meer toenemen”, weet Van Dijk. Slapeloze nachten heeft hij niet. “Ik heb dit seizoen geleerd om er te staan als het moet. Ik had tijdens de voorbereiding helemaal geen rekening gehouden met zoveel speelminuten in het eerste. Ik dacht vooral ingezet te worden in het tweede team dat uitkomt in de eredivisie. Als je dan tussen alle topspelers van Aalsmeer loopt – denk aan Samir Benghanem en Pepijn Michielsen – dan motiveert dat enorm.”

Advertentie

“Door blessures en ook schorsingen, bijvoorbeeld van positiegenoot Tim Bottinga, heb ik de kans van Bert Bouwer en Wai Wong gekregen”, glundert Van Dijk. De schutter hoopt het vertrouwen met goals van afstand terug te betalen. “Vaidas (Trainavicius, red.) spoort me vanuit de midden altijd aan veel vaker te schieten. In het begin vond ik dat spannend, maar nu weet je dat, dat van je verwacht wordt. Alleen door zelf gevaarlijk te zijn creëer je ruimte voor anderen.”

Vader Hans
Van Dijk is de zoon van oud-international Hans van Dijk. ‘Senior’ staat met Tachos uit Waalwijk op het punt te promoveren naar de BENE-League. “Hopelijk komen we elkaar volgend seizoen tegen!”, zegt ‘junior’ trots. “Ik hoor steeds vaker de vergelijking tussen het spel van mijn vader en mij. We zijn allebei lang en moeten het van ons schot hebben. Helaas was hij links. Al heb ik ook opgevangen dat ik soepeler ben dan hij is.”

Op zaterdag komt Bevo bij Aalsmeer op bezoek. Van Dijk: “De ploeg in vorm. Zij hebben hun draai gevonden. Het wordt een belangrijke pot. Waarom ik denk dat wij kans maken op de landstitel? We hebben als ploeg laten zien tegenslagen te kunnen verwerken.”

Foto: FotoReza

Advertentie