Skip to main content

Als runner-up is Odense Håndbold direct geplaatst voor kwartfinale van Champions League

Door de tweede plaats in groep A is Odense Håndbold samen met Györ, Metz Handball en Team Esbjerg direct geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League.

Advertentie

In een onderling groepsduel rekenden de Denen gisterenmiddag af met nummer drie in de poule CMS Bucuresti. Na 16-11 bij rust werd het 29-25 voor Odense Håndbold.

Dione Housheer (foto) scoorde vijf keer voor de oranje-witten. Linkerhoekspeelster Bo van Wetering, die net als Housheer in de zomer bij Györ aansluit, maakte tegen CSM Bucuresti drie uit drie.

Met 21 punten uit veertien poulewedstrijden is Odense Håndbold CSM Bucuresti voor gebleven. De Roemenen zijn in de play-offs, de tussenfase voor een kwartfinaleplaats, aan Krim Mercator Ljubljana gekoppeld.

Ook Ferencvaros heeft die tussenronde bereikt. Groepsgenoot Rapid Bucuresti, drie keer Estavana Polman, redde het gisteren niet tegen Team Esbjerg (24-33) waardoor de Hongaarse club van Angela Malestein zesde is gebleven.

In de play-offs moet Ferencvaros langs Brest Bretagne voor een plekje bij de laatste acht. De andere twee wedstrijden in de tussenfase zijn SG BBM Bietigheim – Ikast Håndbold en DVSC Schaeffler tegen titelhouder Vipers Kristiansand.

Foto: FotoReza

Advertentie