Skip to main content

“Als we de finale halen gaan we helemaal los”

By 18 mei 2018Duitsland, Voorpagina

Tijdens het finaleweekend van de DHB Pokal in Duitsland staat er een Nederlandse coach langs de zijlijn: Tessa Bremmer (34). De trainster van HSG Bad Wildungen Vipers wil er met haar onervaren brigade inklappen. 

Advertentie

“Ja, zo ziet spelen in de Bundesliga er vaak uit”, lacht Tessa Bremmer vanuit een tankstation in Duitsland. “Een van de minst romantische plekken in het land. Onze buschauffeur moest een pauze houden. We moeten zo nog twee uurtjes rijden.”

Porsche Arena
Stuttgart is de bestemming voor de goed gemutste Bremmer en de speelsters van HSG Bad Wildungen Vipers. In januari plaatste de Nederlands getinte ploeg zich verrassend voor het finaleweekend van de DHB Pokal. “Vanaf januari is de groep er eigenlijk al mee bezig”, vertelt de Nederlandse coach. “Dat heeft ons in de competitie niet altijd goed gedaan.”

“Vanaf januari is de groep er eigenlijk al mee bezig”

Dit weekend gaat het gebeuren in de imposante Porsche Arena. “Ik ben blij dat het zover is. Ik merk dat de groep er klaar voor is. We gaan ervoor vechten”, is Bremmer strijdbaar. In de halve finale moet HSG Bad Wildungen Vipers zich ontdoen van VfL Oldenburg. “Daar hebben we in de competitie een keertje heel stevig van verloren.”

Advertentie

Loting
“Dat zet ons op scherp”, is de Nederlandse coach niet ontevreden over de oorwassing. Tijdens de loting wist HSG Bad Wildungen Vipers topploegen TuS Metzingen en SG BBM Bietigheim te ontlopen. “Natuurlijk werd daar positief op gereageerd, maar dat zal in Oldenburg ook het geval zijn geweest. Zij hebben meer speelsters in de ploeg die ervaring hebben met het spelen van finales. Wij zijn meer onbevangen en moeten knokken voor wat we waard zijn.”

“Het is een fantastisch leermoment”

De formatie van Bremmer waarborgt een hoop, Nederlands, talent. Ook voor de hoofdcoach is het finaleweekend nieuw. “Als speelster heb ik dit wel meegemaakt, maar als trainster is het een heel leerzaam proces”, licht de oud-international toe. “Je moet twee keer pieken in één weekend: hoe pak ik dat als trainer aan? Het is een fantastisch leermoment.”

Belevenis
Ook mentaal probeert Bremmer haar ploeg zo goed mogelijk voor de dag te laten verschijnen. “Als we de finale halen gaan we helemaal los”, weet ze zeker. “We zijn jong en fris. Dat is onze kracht. Dat hebben we in de competitie, tegen sterke ploegen, laten zien. Het wordt een hele belevenis.”

Lees ook: Deze 15 landgenoten gaan strijden om de DHB Pokal

Foto: Tina Kolthof

Advertentie