Skip to main content

“Als we VOC willen verslaan moeten we zestig minuten lang scherp zijn”

De top-2 van de eredivisie speelt morgen om het voordeel in de kampioensgroep. Laatbloeier Pien de Swart (27) van HandbaL Venlo kijkt al weken uit naar de krachtmeting met rivaal VOC.

Advertentie

HandbaL Venlo en VOC verloren in de reguliere competitie ieder pas één keer. Dat deed de titelhouder uit Limburg op de vloer van de aanstaande tegenstander uit Amsterdam. “Daar hebben we zeker van geleerd”, aldus De Swart. “Als we VOC willen verslaan moeten we zestig minuten lang scherp zijn. Missers of slordigheden kunnen we ons tegen hen niet permitteren. Dat is duidelijk geworden.”

De winnaar van het treffen van morgenavond kan rekenen op een meer gunstige poule tijdens de play-offs. “Het is vooral een mooie krachtmeting”, vindt de cirkelspeelster van HandbaL Venlo. “Ook een wedstrijd waar we het al langer over hebben. Natuurlijk wil je weten hoe zij ervoor staan. Isa Ternede is terug bij VOC en van Kwiek is Daphne Luchies aangesloten. Bij ons is Janiek van Sleeuwen terug.”

Altijd in de D2 en C2
De Swart is al bezig aan seizoen tien in het eerste team van HandbaL Venlo. “Ik heb de tijden dat we tegen degradatie speelden van dichtbij meegemaakt. Als we verloren gingen we eruit. Toen zat ik ook nog veel op de bank”, zegt de huidige aanvoerder. “Ben een laatbloeier. Zat altijd in de D2 en C2. Door veel te trainen heb ik me opgewerkt. Nu ben ik een vaste kracht in een kampioenswaardig team. Dat vind ik supertof.”

Advertentie

“De bekerfinale in 2019 was al een hoogtepunt en daar is de landstitel natuurlijk bijgekomen”, vervolgt ze. “Dit seizoen hebben we ook Europees gespeeld. Ben heel blij dat ik dat heb meegemaakt. Ik speel al vanaf m’n zesde bij deze club.”

Hecht team
“Of ik als Venlose extra trots ben op de prestaties van de club? Dat valt wel mee, denk ik. Het kampioenschap van vorig jaar maakte bij heel veel speelsters wat los. We zijn erg hecht en werken er heel hard voor”, legt De Swart uit. “Waar bij VOC veel speelsters de droom hebben naar het buitenland te gaan is dat bij HandbaL Venlo anders. Het zou geweldig zijn als we met deze ploeg de best-of-three weer halen.”

Morgenavond wordt HandbaL Venlo getest. De Swart besluit: “Ik denk dat twee heel gemotiveerde ploegen op het veld zullen staan.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie