Skip to main content

“Als we winnen zou het een perfect slotstuk zijn”

De bekerfinale van donderdag is de voorlaatste wedstrijd van Joop Fiege (60) in Zwartemeerse dienst. “Als speler van Hurry-Up maak je dit niet zes, zeven, acht keer mee.”

Advertentie

Via Bevo 2, Tachos en de hoofdmacht van Bevo hebben de Zwartemeerders voor de tweede keer in de clubhistorie de bekerfinale bereikt. Ook tijdens de eerste keer in 2011 was Fiege coach van de oranje-zwarten. “In deze periode zie je veel beelden van toen terug. Dat is wel mooi. Zeker omdat we wonnen”, aldus de ervaren oefenmeester van Hurry-Up.

Met een ontketende Ronald Suelmann, twaalf keer raak, legde Hurry-Up provinciegenoot E&O over de knie. Ook aanstaande donderdag maakt de inmiddels 33-jarige Suelmann deel uit van de wedstrijdgroep van Fiege.

Dorp gaat mee
“Het leefde toen enorm, maar volgens mij leeft het nu nog meer”, vervolgt Fiege. “De supporters hebben al weken voorpret. Het dorp reist mee naar Almere. Of ik daar heel veel zenuwen van krijg? Nee, als speler en trainer heb ik al finales meegemaakt.”

Advertentie

In het groen-wit van rivaal E&O pakte Fiege als gevaarlijke opbouwer drie keer de beker. Ook viel hij met Aalsmeer en het Portugese Benfica in de prijzen. “Voor de groep gaat het een heel bijzondere wedstrijd worden. Als speler van Hurry-Up maak je dit niet zes, zeven, acht keer mee. Je doet vaak mee tot aan de finale. Dit jaar zat de loting een keertje mee. Er zijn jaren geweest dat ik zelf naar het bondskantoor wilde rijden om de loting te doen. Moesten we wéér uit naar Aalsmeer of LIONS, haha.”

Geen concrete aanbiedingen
Na vier seizoenen gaat Fiege in Zwartemeer plaatsmaken voor Sven Hemmes. “Als we winnen zou het een perfect slotstuk zijn. Natuurlijk kan dit een hoogtepuntje worden”, laat hij nog los. Verder blijft de Amsterdammer in Drentse dienst vooral koel. “De meeste wedstrijden tegen Volendam dit seizoen bleven lang spannend. Op dit niveau is de vorm van de dag bepalend. Afgelopen weekend versloegen we Aalsmeer opeens met één verschil.”

Na het belangrijke treffen met Volendam neemt Fiege zaterdagavond afscheid van Hurry-Up. In de slotronde van de HandbalNL League komt Bevo op bezoek. “Ik heb op dit moment geen concrete aanbiedingen voor na de zomer liggen”, besluit hij. Met een knipoog: “Misschien kan bekerwinst daar bij helpen. Nee, ik kom mijn dagen wel door. Heb al veel mogen meemaken.”

Livestream
Volendam – Hurry-Up begint donderdagmiddag om 16:00. De partij is net als de eindstrijd bij de dames, HandbaL Venlo – VOC start om 13:30, te zien op HandbalNL.tv.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie