Skip to main content

“Als zij iets extra’s kunnen brengen, moeten wij dat thuis ook doen”

De Oranjemannen hebben na de nederlaag in en tegen Griekenland geen tijd bij de pakken neer te zitten, want Dani Baijens (26) en zijn teamgenoten moeten aanstaande zondag in Eindhoven vier doelpunten goed maken. “We voelen ons alweer sterker.”

Advertentie

“We missen voor rust zoveel kansen en dan krijgt Robin (Schoenaker, red.) ook nog snel zijn tweede tijdstraf. Dan sluipt de onzekerheid erin.” Baijens heeft geen moeite over het 31-27 verlies van Nederland te praten.

De spelbepaler van HSV heeft tijdens de videoanalyse goed opgelet. “De drive in de dekking ontbrak. Het was te statisch en passief. Zij beschikken over power en konden te makkelijk door het midden. We moeten ze dit weekend meer naar buiten drijven.”

Financiële zorgen in Hamburg
Terwijl Baijens zich drukt maakt over het wereldkampioenschap, hoopt zijn Duitse club alsnog een licentie voor het aankomende Bundesliga-seizoen te krijgen. HSV kampt met financiële problemen. “De club is de afgelopen jaren misschien te snel gegroeid. Ik vertrek naar Parijs en ben bijvoorbeeld niet bij het gesprek met de advocaat van de club geweest. Wel weet ik dat veel teamgenoten in onzekerheid zitten.”

Advertentie

“Een heel vervelende situatie voor iedereen in Hamburg”, deelt de Oranjeheer tot slot over de benarde situatie bij HSV. “Maar niet iets waar ik me op Papendal door laat afleiden.”

Geen excuus
Alleen als Oranje met vier of meer wint van Griekenland, mag de nationale ploeg in januari 2025 deelnemen aan het wereldkampioenschap. “En dat is gewoon hartstikke belangrijk voor onze ontwikkeling. Op zo’n podium leer je omgaan met druk”, weet Baijens. “Ook kunnen jongens zich op een eindtoernooi in de kijker bij een volgende club spelen.”

Het zondagmiddag om de knikkers. “We voelen ons alweer sterker. Vergeet niet dat we in Griekenland slechts één trainingsdag samen hebben gehad. Ik zet het niet in als excuus, maar wil het wel benadrukken. Jongens komen uit allerlei hoeken van Europa samen terwijl de Grieken langer de tijd hadden zich op de WK-playoff te kunnen voorbereiden.”

Snel doelpuntjes voor komen
Dan Baijens met zijn bekende branie: “Als zij iets extra’s kunnen brengen, moeten wij dat thuis ook doen. Ja, toch? We zijn op onze hoede, want weten dat het een belangrijke wedstrijd is. Maar angst moet er niet zijn. We moeten meer als team functioneren en het thuisvoordeel benutten.”

De Rotterdamse opbouwer laadt zich op voor het treffen in Noord-Brabant. “Begin je sterk en kom je snel wat doelpuntjes voor kan het een heel mooi feestje worden”, besluit Baijens. “We weten na woensdag hoe het niet moet. Het geloof in het WK is er.”

Foto: FotoReza

Advertentie