Skip to main content

Ambitie bij Winkels is gegroeid

By 26 augustus 2020september 18th, 2020Achtergrond, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na jaren in het tenue van DSVD speelt Marit Winkels (19) aankomend seizoen met een ander logo op de borst. De jeugdinternational hoopt via competitiegenoot Kwiek een volgende stap te maken.

Advertentie

“Het niveau is hoog, er wordt hard getraind en het gaat er professioneel aan toe.” Winkels is duidelijk: haar transfer naar Raalte bevalt goed. Met handhaving als doelstelling zet ze laag in, want Kwiek werd met overmacht kampioen in de eerste divisie en heeft uitstekend spelersmateriaal.

Winkels weet hoe je degradatiehandbal speelt. Met DSVD knokte ze de afgelopen jaren met man en macht voor lijfsbehoud. “Ik heb veertien jaar met veel plezier in Deurningen gespeeld, maar voelde – zeker toen er meer speelsters vertrokken – dat het mijn tijd was om verder te kijken.”

Snelle spelletje
Op 5-jarige leeftijd werd Winkels lid van DSVD. Al vroeg brak ze door. In 2016 speelde ze zich in de kijker bij Oranje. “Sindsdien denk ik na over een carrière in het buitenland”, zegt Winkels. “Die ambitie is gegroeid. Ik heb zelfs nog eventjes gekeken naar een mogelijkheid voor een buitenlandse club, maar door een vingerbreuk en het coronavirus ben ik in eigen land gaan kijken.”

Advertentie

Meerdere eredivisionisten toonden interesse in de jeugdinternational. “Uiteindelijk ben ik met de TC van Kwiek om tafel gegaan. Ze hebben een mooi plan en ook goede trainingsmogelijkheden. Later heb ik nog gesproken met de hoofdtrainer Lars (Hoogeveen, red.). Ik hou van het snelle spelletje dat we willen gaan spelen en het is een superleuke, jonge, groep.”

Vechten voor je plekje
In de voorbereiding trok Winkels voor het eerst in haar loopbaan een ander shirtje dan dat van DSVD aan. “Eigenlijk voelde dat meteen goed. Hier wil iedereen even hard trainen en moet je vechten voor je plekje. De bank is breed”, legt de opbouwspeelster uit. “Als je de top wil halen weet je dat, dat bij je dorpsclub niet haalbaar gaat zijn.” 

Ook talenten als Pipy Wolfs (VOC), Danique Trooster (Werder Bremen) en Noah Timmermans (Borhave) besloten DSVD deze zomer in te ruilen voor een nieuwe club. Het nieuwe hoofdtrainersduo Arjan Averink/Olga Assink krijgt de schone taak de formatie uit Overijssel in de eredivisie te houden. 

Jong Oranje
“Voor mij is Kwiek de juiste keuze en ik hoop dat we het heel goed gaan doen. Misschien wordt er wel veel van ons verwacht, maar vorig jaar speelde deze ploeg nog in de eerste divisie. We komen nu andere tegenstanders tegen. De eerste prioriteit moet zijn dat we ook volgend seizoen in de eredivisie spelen”, is Winkels helder.

En hoe ziet Winkels haar toekomst eruit? “Het buitenland blijft het doel. Bij Jong Oranje ervaar ik hoe het is om samen met toptalenten, onder perfecte omstandigheden, te mogen spelen. Dat smaakt naar meer.” 

Foto: Tina Kolthof

Advertentie