Skip to main content

Amsen over eerste bekerfinale: “De ervaring van toen neem ik mee”

Voor het eerst sinds 2019 wordt morgenmiddag in Almere weer om een hoofdprijs gespeeld. Zo wordt het ook de eerste bekerfinale voor VOC-aandrijver Zola Amsen (23).

Advertentie

Door het coronavirus werd de afgelopen drie seizoen het bekertoernooi niet afgemaakt. Toen VOC in 2018 voor het laatst de hoofdprijs omhoog mocht houden zat Amsen als supporter van de topclub op de tribune. “Als groep kijken we erg uit naar de wedstrijd. Je speelt niet vaak in het Topsportcentrum en ik verwacht dat het druk gaat zijn”, aldus de middenopbouwer van de Amsterdammers.

In de eindstrijd wacht, hoe kan het ook anders, HandbaL Venlo. “Een verwachte tegenstander, maar ik denk ook het beste affiche”, vertelt Amsen. Beide teams gaan zaterdagmiddag ook om de titel strijden. “Het zijn de sterkste twee ploegen van de eredivisie. Dat zou ook de beste bekerfinale moeten opleveren.”

Brede wedstrijdgroep
“Waar veel speelsters van VOC net zoals ik voor het eerst de wedstrijd gaan spelen, heeft onze coach Rachel (De Haze, red.) heel vaak in Almere gestaan”, vervolgt de Amsterdamse. “Zij benadrukt dat we moeten genieten. Dat is vorig jaar in de ‘BOT’ met Venlo niet gelukt. Ook ik had toen last van te veel zenuwen.”

Advertentie

HandbaL Venlo kroonde zich in de vorige lente voor het eerst tot landskampioen door VOC al in twee wedstrijden uit te schakelen. “De ervaring van toen neem ik mee naar morgen. Ik hoop dat we ons snelle spelletje kunnen gaan spelen. Ook denk ik dat we een brede wedstrijdgroep hebben waardoor we veel kunnen door wisselen als dat moet.”

Bourget bezoeken
Volgens Amsen heeft ze nog niet haar beste spel kunnen laten zien. “Ik heb er gedurende het seizoen ook wel eens ervoor gekozen om mijn vriend Florent in het buitenland op te zoeken. Dat heeft consequenties gehad voor mijn speeltijd”, legt ze uit. Florent is Florent Bourget. De aanstaande spelmaker van het Belgische Visé droeg dit jaar de clubkleuren van het Franse Nancy en Olympiacos uit Griekenland. 

Morgenmiddag om 13:30 wil Amsen alles geven voor de eerste prijs van het seizoen. Ze besluit dan ook: “Natuurlijk zijn we bij VOC daar aan toe. Die drang moeten we ook mee nemen. Bij Venlo speelt een aantal individuen die het verschil maken. Dan denk ik aan Sharon Grummel en Lisanne Kruijswijk. Ik denk dat wij als groep daar veel tegenover kunnen zetten.”

Livestream
HandbaL Venlo – VOC is morgenmiddag vanaf 13:30 ook te zien via HandbalNL.tv. Om 16:00 wordt ook de bekerfinale op het videoplatform van het NHV uitgezonden.

Foto: FotoReza

Advertentie