Skip to main content

Analyse: Welke linkeropbouwers en rechterhoeken gaan mee naar het WK?

By 29 november 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De grote WK-selectie van de Oranjemannen telt een aantal verrassende namen. De opties van Staffan Olsson op een rijtje.

Advertentie

Door de zware blessures van positiegenoten Alec Smit en Sander Visser is de Zweedse bondscoach op zoek naar een nieuwe rechterhoek. In oktober fungeerde Rob Schmeits van LIONS als stand-in van captain Bobby Schagen.

Rechterhoekspelers Robin Nagtegaal (foto) en Niels Poot zijn nieuw in de voorselectie. Zij spelen in de BENE-League voor respectievelijk Volendam en Bevo.

Dringen op de rechteropbouwpositie
Op het EK in 2020 besloot toenmalig bondscoach Erlingur Richardsson slechts één rechterhoek mee te nemen. Toen ging Niels Versteijnen mee als extra rechteropbouwer. Op die positie is het dringen. Naast Versteijnen strijden ook Kay Smits, Iso Sluijters, Tom Jansen en rookie Ids Eussen voor een plekje in de WK-selectie.

Ook interessant om te volgen: wie posteert Olsson het liefst op de linkeropbouwpositie. Bij afwezigheid van Luc Steins verplaatste Dani Baijens tijdens de laatste EK-kwalificatiereeks naar de middenopbouw en maakte Ivar Stavast meer speelminuten. Durft de Zweed voor de bij zijn voorganger uit de gratie geraakte Ephrahim Jerry te kiezen?

Patrick Miedema
De schutter maakt in Frankrijk bij Tremblay-en-France een herstart. Ook Patrick Miedema hoort bij de laatste 35. Sinds zijn overgang naar Hurry-Up valt de routinier scorend op in de BENE-League. In Zwartemeer is Miedema, net als Jorn Smits en Jasper Adams, vooral linkeropbouwer.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie