Skip to main content

Andere fase breekt aan bij Györ dat op Nederlandse toer is

By 26 september 2023Buitenland, Voorpagina

De komst van Kelly Dulfer, Bo van Wetering en Dione Housheer bij Györ verklapt dat er opnieuw veel gebeuren gaat bij de Hongaarse Champions League club.

Advertentie

Al jaren weten Europese topspeelsters hun weg naar Györ te vinden. Dulfer, Van Wetering en Housheer – die bij Odense Håndbold al onder hoofdcoach van de Hongaarse veelvraat Ulrik Kirkely werkten – volgen het voorbeeld van Nycke Groot, Rinka Duijndam en Yvette Broch.

Laatstgenoemde heeft eind vorig seizoen haar aanstaand pensioen laten doorschemeren. Het contract van Broch loopt eind dit seizoen af.

Oftedal ook met pensioen?
Ook de ster van Györ Stine Oftedal (foto) heeft een aflopende verbintenis. De kans is groot dat spelmaakster na de Spelen van 2024 in Parijs een pauze voor onbepaalde tijd inlast. Daarmee raken de wit-groenen hun belangrijkste troef kwijt.

Advertentie

Ook toppers als Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Amandine Leynaud en Crina Pintea lieten zich de afgelopen jaren namens Györ in de imposante Audi Aréna zien. Vaak trekt de Hongaarse landskampioen grote spelers aan en even vaak maken zij na een seizoen of twee à drie plaats voor collega’s.

Alle posities dubbel bezet
Voor het Nederlandse drietal bereikte Györ al een akkoord met Kristine Breistøl van Team Esbjerg. De lange Noorse is positiegenoot van Dulfer en daarmee lijkt de Champions League-club in te spelen op het vertrek van een scorende schutter in de huidige selectie, want bij Györ zijn alle posities dubbel bezet. De zakken zijn diep genoeg.

Zeker Housheer zal de bewegingen van Györ op de transfermarkt goed in de gaten houden, want op dit moment beschikt haar aanstaande club nog over twee rechteropbouwers van internationale allure: Ana Gros uit Slovenië en Ryu Eun-hee. Het contract van de Koreaanse loopt in de lente van 2024 af.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie