Skip to main content

APai/Aristos oppermachtig in Kwintsheul

AMSTERDAM – APai/Aristos heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de Eerste Divisie. De formatie van Serge Ter Horst won in Kwintsheul van directe concurrent Koornneef/Quintus 2. Na een 11 – 14 ruststand wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 18 – 30.

Advertentie

APai/Aristos had het in de beginfase lastig, maar kon zich vanaf de 15de minuut toch losmaken van Quintus. De Amsterdammers liepen in deze fase van 5 – 5 uit naar 8 – 14. In het laatste gedeelte van de eerste helft kwam Quintus toch weer wat dichterbij waardoor de teams met 11 – 14 gingen rusten.

In de tweede helft leek het er op dat Quintus de lijn uit de eerste helft zou doortrekken. De Zuid – Hollanders naderde Aristos tot één punt (13 – 14). Trainer/coach Serge Ter Horst bracht in die fase Wouter van den Elzen in de ploeg die direct drie goals voor zijn rekening nam. In de dekking hielden de Amsterdammers het ook goed dicht, mede doordat Quincy Kompier een uitstekende wedstrijd keepte. APai/Aristos won uiteindelijk met 18 – 30.

Uitblinker Quincy Kompier na afloop: “Vandaag zijn we met z’n allen blijven geloven in een goed resultaat. Ondanks de personele problemen zijn we blijven strijden. Ook toen het in de beginfase stroef liep hielden we ons hoofd erbij. De dekking vormde daarbij de basis. Omdat de dekking goed stond kon ik zelf ook in de wedstrijd groeien. Ik voelde vertrouwen en dan is dit het resultaat. Het waren vandaag niet alleen belangrijke punten voor een plaats in de play offs, maar ook een revanche voor de eerder verloren thuiswedstrijd. Dat voelt lekker!“

Volgende week zaterdag speelt APai/Aristos thuis tegen Havas. De wedstrijd begin om 20:45 uur.

Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

Handbalwinkel

Advertentie