Skip to main content

Aristos en ARBO Rotterdam moeten vrezen voor plekkie

By 12 maart 2018Eredivisie, Voorpagina

Onzekere tijden breken aan voor Def-Fire/Aristos en ARBO Rotterdam. De competitiegenoten zijn veroordeeld tot het spelen van play-downs. Één ploeg zegt de eredivisie vaarwel. 

Advertentie

Op zaterdagavond kwamen de lotgenoten elkaar tegen in Rotterdam. Aristos hoopte bij een overwinning te stijgen naar de veilige tiende plaats. Een stunt van Cabooter Group/HandbaL Venlo gooide roet in het eten van de formatie van Roestenburg.

Doelsaldo
De brutale Amsterdammers wonnen het slotduel met 22-23, maar zagen de HandbaL Venlo – evenveel punten, maar een beter doelsaldo – stunten in Den Haag. Tegen hoogvlieger AJ Sports/Hellas boekte de formatie van interim-trainer William Gommans een klinkende overwinning (26-31).

Daardoor gaat de focus bij Aristos en hekkensluiter ARBO Rotterdam – voorheen HARO – op de nacompetitie. In de lente komen de Hollandse eredivisionisten een handjevol ploegen uit de eerste divisie tegen. In twee poules van drie wordt geknokt om een plaats in een beslissende tweeluik. Uiteindelijk ligt één ticket voor de eredivisie klaar.

Kampioen
KRAS/Volendam 2 promoveert naar de eredivisie. Door een misstap van concurrent Wematrans/Quintus 2 kroonde de reserveploeg zich tot kampioen van de eerste divisie. De oranjehemden gaven de titel met een ruime zege op Nieuwegein (41-29) glans.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie