Skip to main content

Aristos en Van der Maas durven gaspedaal helemaal in te duwen: “Klaar voor promotie”

Hij maakte tien jaar geleden de promotie van Aristos naar de eredivisie mee en Tom van der Maas (32) stond ook binnen de lijnen toen de Amsterdammers een vrije val maakten. Met nog een maand in de eerste divisie te gaan klopt de ploeg van de rechteropbouwer weer op de deur van de eredivisie.

Advertentie

Vooropstellen: met nog vier wedstrijden te gaan en één punt voorsprong heeft koploper Rapiditas de beste papieren te promoveren. “Maar bij ons is er wel wat extra energie losgekomen”, weet Van der Maas.

Al zijn hele leven draagt hij het geel-blauw van Aristos. De club uit Amsterdam telt nog maar twee teams. “We zijn een beetje afhankelijk van wat aansluit. Toen we tien jaar geleden voor het eerst promoveerden deden we dat met veel jongens van DSS. Toen zij weer een stap terug deden bleef er een jonge en kleine kern over en stonden we opeens op degraderen in de eerste divisie”, aldus de handige linkspoot.

Spelers met verleden bij Aalsmeer
“Vorig seizoen vonden meerdere spelers van Aalsmeer hun weg naar de Aristoshal. Heel vet. Dan heeft de groep opeens weer veel kwaliteit”, vertelt Van der Maas. Opeens deelde hij de kleedkamer met spelers als Mark Kooij, Glenn Moeliker en topschutter Niels de Jong. “We zijn klaar voor promotie. Plezier staat bij Aristos voorop, maar nu tikken we wel een dergelijk niveau aan dat we meer willen.”

Advertentie

De Amsterdammers blijven ondanks de achterstand op Rapiditas hoopvol, omdat de top-2 nog tegen elkaar speelt. Op woensdagavond 1 mei in Weert. “De wedstrijd stond gepland op Koningsdag, maar dan is het natuurlijk gekkenhuis bij ons in de stad. Toen hebben we contact gezocht met Rapiditas. Iedereen heeft de middag vrij geregeld van werk en we gaan met een bus heen. Als we winnen, kunnen we er nog wel eens een extra vrije dag aan vastplakken.”

Heel boos over gemaakt
Van der Maas bekent kleur. Terwijl Aristos zich al enkele maanden in de underdogpositie manoeuvreert. “Doordat we met slechts twee mannenteams te maken hebben en lange termijn visie ontbreekt, gaat het erom wat de jongens binnen het team willen. De stijgende lijn is ingezet en zo is ook het spelplezier omhoog gegaan. Nu is ook nog een speler als Max de Maat, hij bezet samen met naamgenoot Max Ouderland de cirkelpositie, lid geworden.”

Het heenduel met concurrent Rapiditas eindigde in een overwinning voor de Limburgers. “Één van de mindere wedstrijden van ons dit seizoen”, stelt Van der Maas. Twee speelrondes geleden liet Aristos een kans liggen op gelijke hoogte met de lijstaanvoerder te komen. “Rapiditas verloor op zaterdagavond en wij kwamen een dag later niet verder dan een punt bij Witte Ster. Daar hebben we ons heel boos over gemaakt. Dat zorgt ervoor dat we wel extra gas willen geven.”

Anderhalve keer in de week
“Afgelopen weekend hebben we Unitas, de nummer drie op de ranglijst, met twaalf doelpunten verslagen. Het bewijs dat we tot meer in staat zijn”, besluit Van der Maas. “We trainen maar anderhalve keer in de week en dan is het moeilijk een heel seizoen alles te geven. Maar nu nog een maand doen moet lukken. Daarna is het weer tijd voor teamweekendjes en met elkaar barbecuen.”

Aanstaande zondag gaat Aristos eerst bij Aalsmeer 3 op bezoek. Concurrent Rapiditas gaat bij nummer vier van de eerste divisie Gemini langs.

Foto: Paul Vis

Advertentie