Skip to main content

“Bij Aristos is alles misplaatste arrogantie”

By 23 januari 2017Eredivisie, Voorpagina

Het ambitieuze AES/Arnhem won zaterdagavond in eigen huis ruim van laagvlieger DEF-Fire Aristos (37-21). Na het duel liet Ruben de Bok van de winnende partij een aantal opmerkelijke quotes noteren in De Gelderlander.

Advertentie

“Ik was zwaar gemotiveerd”, vertelt de topscorer van de Arnhemmers na de tijd tegen de regionale krant. “De uitwedstrijd was hard, maar daarna gingen ze op Facebook berichten plaatsen dat een speler van ons iemand van Aristos had bedreigd.” Na het heenduel, dat tevens werd gewonnen door de formatie van Arthur Langedijk, beten de Aristos Ultras – de beruchte supportersclub van de Amsterdammers – online van zich af.

“De uitwedstrijd was hard, maar daarna gingen ze op Facebook berichten plaatsen”

“We gingen na rust voor de veertig goals”, stoomt De Bok door. “Jammer dat we die doelstelling niet hebben gehaald. Want Aristos is de slechtste ploeg van de eredivisie. HARO staat onderaan, maar speelt leuk en op tempo. Bij Aristos is alles misplaatste arrogantie.”

Cultclub
AES/Arnhem stevent af op plaatsing voor de kampioenspoule, terwijl de formatie uit de hoofdstad vanaf maart gaat strijden om lijfsbehoud. De geel/blauwen uit Amsterdam staan te boek als cultclub. In de lente van 2016 promoveerde Aristos voor de tweede keer in drie jaar naar de eredivisie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie