APai/Aristos verslaat Habo ’95

In de Eerste Divisie is Habo ´95 nu halverwege de competitie. Als promovendus doet Habo het verdienstelijk met een 10e plaats tot op heden. Afgelopen weekend reisde de ploeg af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen APai/Aristos. Een tegenstander die vorig seizoen gedegradeerd is uit de Eredivisie en voorafgaande aan het seizoen daarom ook gezien werd als titelkandidaat. Aan deze hoge verwachtingen kon tot op heden echter niet worden voldoen. Halverwege de competitie staan de Amsterdammers op een enigszins teleurstellende 6e plaats. Onder andere Habo wist in de eerder gespeelde thuiswedstrijd een punt af te snoepen door in de slotseconde de gelijkmaker binnen te gooien (23 – 23).

Het was APai/Aristos dat als sterkste aan de wedstrijd begon. Via enkele wisseltjes kwam het gevaar meestal in het midden. Vooral rechter opbouwer Tom van der Maas was goed op schot. Habo stond aan de andere kant tegenover een offensieve dekking. Hierdoor lagen er veel ruimtes aan de cirkel. Naar deze ruimtes was het in de beginfase nog even zoeken, waardoor de Amsterdammers een kleine voorsprong wisten te pakken. Halverwege de eerste helft stond Aristos 7-4 voor. Het tweede gedeelte van deze eerste helft knokte Habo zich knap terug in de wedstrijd. Met enkele doelpunten op rij, en twee penaltystops van Habo-keeper Patrick Prijs was Habo weer helemaal terug in de wedstrijd. Beide teams gingen de rust in met een 10-10 tussenstand.

Na rust was het Stef van Lankveld die met een afstandschot Habo op voorsprong bracht (10-11). Desondanks was het Aristos dat in de beginfase van de tweede helft het heft in handen nam. Door enkele dekkingsfouten aan Boekelse zijde was het voor Aristos enkele malen makkelijk scoren. In de aanval speelde Habo te individueel. Hierdoor was het vaak erg rommelig en inspiratieloos. Als er dan toch kansen gecreëerd werden was het vaak de Amsterdamse doelman John Besseling die redding wist te brengen. Habo maakte het in de tweede helft zichzelf erg moeilijk en kreeg hierdoor het deksel op de neus gepresenteerd. In deze zwakke tweede helft zou uiteindelijk maar acht keer gescoord worden en dat is natuurlijk veel te weinig. Aristos wist te wedstrijd uiteindelijk te winnen met 22-18.

Aristos trainer Serge Ter Horst liet aan Handbal Inside weten: ”Het was een wedstrijd waarin wij schotkracht misten. Hierdoor moesten wij het hebben van creatief spel. Dit ging moeizaam door de stugge dekking van Habo. Onze dekkingstaktiek pakte goed uit. Wij zetten veel druk op hun aanval, waardoor ze veel fouten maakten en wij ballen komen veroveren. John stond een heel sterke pot te keepen. Zo hielden we Habo op een lage score van 18 en hadden wij genoeg aan slechts 22 goals.”