Skip to main content

Arnhemse ‘Abwehrchef’ is nog niet klaar

By 12 januari 2020Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Robin Schoenaker 2, Dainis Kristopans 0. Net als in de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd in de lente van 2019 won de Arnhemse ‘Abwehrchef’ het treffen met de Letse reus. “Zo kun je dat wel stellen, ja.”

Advertentie

“Ik heb twee duels tegen hem gespeeld en twee keer gewonnen. Dus in principe sta ik 2-0 voor.” Robin Schoenaker grijnst. Bondscoach Erlingur Richardsson nodigde de Arnhemmer van Sporting Pelt zo’n jaar geleden voor het eerst uit voor Oranje. In het hart van de defensie maakt Schoenaker indruk.

“Dat je erbij bent is al super. Daarna hoop je wel dat je goede wedstrijden speelt. Tegen Duitsland hadden we het lastig. Tegen Letland heb ik het hele duel gespeeld. Dat voelt top”, gaat hij verder.

Blij
Tijdens de eerste EK-zege ooit scoorde Schoenaker, geflankeerd door Samir Benghanem en Toon Leenders, een ruime voldoende. “Als je wint word je blij, maar ik denk dat we vooral als collectief goede zaken hebben gedaan. We hebben geprobeerd met zoveel mogelijk man snel op Kristopans af te gaan. Daarachter hebben we weinig ruimte gelaten. Het is goed gegaan.”

Advertentie

Tegen Spanje heeft Oranje zelfs nog zicht op de hoofdronde. Dan moet de nationale ploeg met ruim verschil winnen van de titelhouder. Schoenaker kijkt erg uit naar het treffen van maandagavond. “Het zijn verschrikkelijk goede spelers”, weet de international. “Vroeger heb je ze altijd op tv en internet zien spelen. Nu mogen we ons met hen meten.”

Kansen
De dekkingsspecialist van Nederland ziet het EK als een mooie kans zich in de kijker te spelen. Met Sporting Pelt is Schoenaker actief in de BENE-League. “Ik wil zoveel mogelijk minuten maken op dit toernooi. Wellicht dat er mooie kansen voorbij komen. Ik ben nog niet klaar.”

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    10941 593646Great post, thank you so significantly for sharing. Do you happen to have an RSS feed I can subscribe to? 121635