Skip to main content

Assistent Kippers: “Loting met perspectief”

By 10 maart 2020Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Assistent-bondscoach van de Oranjemannen Edwin Kippers noemt de koppeling van de nationale ploeg aan Oostenrijk voor een WK-ticket een loting met perspectief. 

Advertentie

Nederland zat tijdens de loting in pot 2. Daardoor kon het beschermde landen uit pot 1 als Slovenië, Zweden en Frankrijk tegenkomen.

Oostenrijk rolde uit de koker. “Een loting met perspectief”, laat Kippers weten. “In oktober 2019 speelden we tegen hun en ondanks een 30-28 verlies waren we zeker niet minder.”

Robert Weber
De aanstaande tegenstander in de play-offs voor het wereldkampioenschap eindigde op het afgelopen EK op plaats acht. In de groepsfase rekende Oostenrijk af met Oekraïne, Tsjechië en Macedonië. In de hoofdfase wisten Robert Weber en consorten alleen van Wit-Rusland een puntje af te snoepen.

Egypte
De heenwedstrijd wordt gespeeld in Oostenrijk tussen 5 en 7 juni. De return speelt Oranje voor eigen publiek tussen 9 en 11 juni 2020. De winnaar over twee duels is geplaatst voor het WK dat van 15 tot en met 31 januari volgend jaar in Egypte wordt gehouden.

Foto: FotoReza

Advertentie