ASV Hamm-Westfalen stijgt bij rentree Kooij, drie goals Visser

By 6 december 2021Buitenland, Duitsland, Voorpagina

ASV Hamm-Westfalen is de nieuwe nummer vier van de tweede Bundesliga. De club van Dani Baijens en de teruggekeerde Lars Kooij heeft afgelopen weekend gebruik gemaakt van een misstap van HSG Nordhorn-Lingen.

In eigen huis poetste ASV Hamm-Westfalen tegen Dessau Rosslauer HV een achterstand bij rust (16-18) weg: 30-26. Baijens was bij negen doelpunten van de thuisploeg betrokken: zes treffers, drie assists.

Ook landgenoot Kooij kwam namens de Duitse hoofdmacht weer in actie. Na een blessure stond de cirkelspeler, in de zomer overgekomen uit Denemarken, weer op het wedstrijdblad.

Sander Visser
Door het scoren van twee punten is ASV Hamm-Westfalen nu de nummer vier van de tweede Bundesliga. HSG Nordhorn-Lingen is door een thuisnederlaag tegen laagvlieger ThSV Eisenach (26-27) gezakt. In drie kwartier tijd kwam Bart Ravensbergen nog wel tot elf stops (36 procent).

Sander Visser kan ondanks de verliespartij terugkijken op een aardige middag. Als vervanger van Robert Weber scoorde de 22-jarige rechterhoekspeler drie uit vier. In 2020 is Visser overgekomen van Volendam.

Ten onder
Ook een nederlaag voor Niels Versteijnen en Tom Jansen. VfL Lübeck-Schwartau ging op bezoek bij HSC 2000 Coburg ten onder: 32-25. Versteijnen scoorde vier keer en was liefst vijf keer de aangever bij een doelpunt van de bezoekers.

In het tenue van TV Grosswallstadt scoorde Jansen op vreemde bodem drie keer tegen TV 05/07 Hüttenberg. De thuisploeg trok na zestig minuten aan het langste eind: 34-28 (15-12).

Zes uit zes
Waar drievoudig doelpuntenmaker Robin Jansen met TV Emsdetten op bezoek bij TUSEM Essen met 28-24 de boot in ging, heeft Ivar Stavast de punten tegen TuS Ferndorf in huis gehouden: 29-24 (13-10). De meest productieve landgenoot op het parket van HC Elbflorenz Dresden werd linkerhoekspeler van de gasten Rutger ten Velde met zes uit zes.