Skip to main content

Aziatisch kampioen eerste horde Oranje

By 2 december 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Om 18:00 openen de Oranjedames het WK tegen Zuid-Korea: de kampioen van Azië. Het duel is live te zien op kanaal 13 van Ziggo Sport.

Advertentie

In maart kroonde de aanstaande WK-opponent zich tot de allerbeste van het continent Azië. In de verwachte eindstrijd werd Japan een kopje kleiner gemaakt (30-20). Ook in 2015 ging de titel naar Zuid-Korea.

Olympische Spelen
Op het vorige WK in Denemarken eindigde het land op een teleurstellende veertiende plaats. Ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Zuid-Korea met een tiende plaats ver van het podium verwijderd. Oranje greep in Brazilië net naast de medailles.

Op de Olympische Spelen troffen Nederland en Zuid-Korea elkaar voor het laatst. In de adembenemende Future Arena in miljoenenstad Rio de Janeiro werden de punten gedeeld (32-32). Zo staat Oranje vanavond oog in oog met een geduchte opponent.

Kanaal 13
In tegenstelling tot de meeste pouleduels van Oranje moet je vanavond inschakelen op kanaal 13 van Ziggo Sport. Morgen is de tweede groepswedstrijd tegen China vertrouwd te volgen op kanaal 14.

Voorspel en win! Denk jij de eindstand te weten van Nederland – Zuid-Korea. Doe dan gratis mee aan de voorspelwedstrijd van Handbaldeals.nl en maak kans op een mooie prijs!  

Foto: Tina Kolthof

Advertentie