Skip to main content

Baak van WHC/Hercules: “We moeten richting de top-5″

In de tweede seizoenshelft in de eredivisie moet fusieploeg WHC/Hercules een grotere rol van betekenis gaan spelen. Dat vindt linkeropbouwer Luca Baak (23).

Advertentie

Na veertien duels sluit WHC/Hercules het linkerrijtje af. “We zijn een jonge ploeg en hebben ook wel te maken gehad met blessurepech. Daardoor zijn onze resultaten heel wisselend geweest. Dat moet eruit”, licht Baak toe.

De lange schutter speelt al vanaf jonge leeftijd voor Hercules. “In de C-jeugd samen met jongens als Ziggy Eijsenring, Lars Vogelaar, mijn broertje Jonah Baak, Ole van Grieken en Koen Houdijk. Mooi dat we nu allemaal in het eerste van WHC/Hercules spelen. Veel eigen kweek en er komt ook nog een sterke lichting aan”, weet de student. “We moeten richting de top-5 van de eredivisie.”

Hage en Masmeijer
Baak maakte de fusie met WHC in 2016 van dichtbij mee. “Niet onze grootste concurrent in de regio. Het verliep redelijk soepel”, lacht hij. “De samenwerking kwam goed uit. Hercules degradeerde uit de eredivisie en samen met veel andere jeugdspelers moest ook ik over. We kenden een heel moeilijk jaar in de eerste divisie, maar door te gaan samenwerken met WHC werden we in het seizoen dat volgde meteen kampioen. De mix tussen het talent van Hercules en WHC-ervaring werkte.”

Advertentie

“Dit jaar staan Wesley Hage en Nick Masmeijer voor de groep. Dat voelt goed”, vervolgt de linkeropbouwer. “In de jeugd keek ik altijd op tegen Nick. Wesley was onderdeel van de kampioensploeg in de eerste divisie en trainde ook vorig jaar mee. Dit jaar doen zij de training en coaching. Ze kennen WHC/Hercules goed en ik zie ons onder hen de volgende stap maken.”

Piek tegen Quintus
In de eredivisie moet WHC/Hercules, de nummer acht op de ranglijst, geduld hebben. “We zijn jeugdig. Dat heeft tegen Quintus voor een piek gezorgd. Verder vind ik ons te wisselvallig”, is Baak kritisch. “Hellas laat zien dat in korte tijd veel gebeuren kan. Vorig jaar konden we nog met hen concurreren en nu staan zij bovenaan. Het is snel gegaan bij Hellas. Daar moeten ook wij naartoe.”

Op zondag reist WHC/Hercules af naar Panningen. Daar wachten de reserves van Bevo.

Foto: Imv-Fotografie

Advertentie