Skip to main content

Baijens de baas in Lemgo, vijf goals Smits

In de negende speelronde van de Bundesliga heeft Dani Baijens een zoete uitzege geboekt. Op bezoek bij zijn oude club TBV Lemgo trok het HSV van de Oranjeheer aan het langste eind: 28-32.

Advertentie

Tussen 2018 en 2021 speelde Baijens voor TBV Lemgo. Na een tussenstap bij ASV Hamm-Westfalen keerde de Rotterdammer gisterenmiddag namens HSV terug op de vloer van de blauw-witten. Met succes.

Zes keer raak
Met zes doelpunten en een twee assists had Baijens een fraai aandeel in de uitoverwinning van de gasten uit Hamburg. Bij rust stond het nog gelijk (13-13). In het tenue van de thuisploeg kwamen Niels Versteijnen (vier goals) en Bobby Schagen (twee) tevergeefs tot scoren.

HSV komt in Duitsland binnen op plaats negen. SC Magdeburg heeft gelijktijdig voor de zevende keer dit seizoen gewonnen. De ploeg waar Kay Smits onder contract staat was in eigen huis te sterk voor SC DHfK Leipzig: 32-24 (14-11).

Füchse Berlin
Smits scoorde gistermiddag vijf keer. Zo zette de rechteropbouwer van Oranje tegen SC DHfK Leipzig zijn beide strafworpen om in een treffer. Met veertien punten staat SC Magdeburg op plaats vier van de Bundesliga. De eerste plaats is voor Füchse Berlin dat een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de titelhouder.

Foto: FotoReza

Advertentie