Skip to main content

Baijens en Smits maken er samen negentien

Veel landgenoten lieten zich gisteren tijdens Pasen zien in de Bundesliga. Een ontbijtoverzicht.

Advertentie

Kampioenskandidaten THW Kiel en SC Magdeburg bleven op het hoogste niveau van Duitsland steken op een gelijkspel. Na 18-21 halverwege werd het 34-34 tussen de nummers één en drie van de Bundesliga.

Met tien doelpunten werd Kay Smits topschutter van het treffen. De rechteropbouwer van Oranje maakte zes velddoelpunten en benutte tegen THW Kiel al zijn vier strafworpen.

15-19
Na een slechte tweede helft ook geen uitoverwinning voor het HSV van negenvoudig doelpuntenmaker Dani Baijens (foto). De bezoekers stonden nog voor met 15-19, maar bogen na het uur toch voor Bergischer HC: 37-34.

VfL Gummersbach heeft gisteren tegen het kwakkelende Rhein-Neckar Löwen gestunt. Het werd 37-42 (18-24) voor de formatie waar Anel Mahmutefendic de assistent is. International Tom Jansen was op de vloer van de hoogvlieger drie keer trefzeker.

Versteijnen en Blaauw
Op bezoek bij degradatiekandidaat GWD Minden heeft TBV Lemgo aan het kortste eind getrokken: 36-35. Alweer punt vier en vijf in de laatste drie duels voor de thuisploeg. Niels Versteijnen (drie doelpunten) en Niko Blaauw vonden namens de bezoekers tevergeefs het net.

Foto: FotoReza

Advertentie