Skip to main content

Baijens koestert zilver: “Drie weken geleden hadden we helemaal niks, hè”

Vlak na de verloren finale van afgelopen zondag toonde Volendam-alleskunner Jordy Baijens (27) zich voor de camera van NH Sport tevreden met zilver. “Volgend jaar trekken we deze wedstrijd wel naar ons toe.”

Advertentie

Voor de lens van Thomas Brood doet Baijens na het verspelen van de landstitel snel een moedig verhaal. “Drie weken geleden hadden we helemaal niks, hè”, zegt hij over de bekerwinnaar. “Eigenlijk ben ik best wel trots.”

Baijens draagt zilver om zijn nek. “Ik denk dat veel mensen vergeten dat wij aan het begin van het seizoen acht nieuwe jongens moesten inpassen. Dat is een compleet nieuw team. Toch halen we twee finales en daar had niemand op gerekend.”

Vier nieuwe teamgenoten
Waar LIONS in de best-of-three te sterk was voor Volendam, legden de oranje-zwarten vorige maand wel beslag op de beker. “De volgende stap is beter op elkaar ingespeeld raken”, vervolgt de Rotterdammer in Noord-Hollandse dienst. “Volgend jaar trekken we deze wedstrijd wel naar ons toe. Ja, ik denk dat we in het nieuwe seizoen goede kans maken.”

In de zomer krijgt Baijens vier nieuwe teamgenoten. Dat zijn Ephrahim Jerry (Tremblay), Loeka Hendriks, Clyde Marengo (beiden DWS) en Twan Klompé (Hellas). Hoofdtrainer Geert Hinskens blijft nog tot en met 2025 in Volendam.

Om de Supercup spelen
“We moeten ons hoofd niet laten hangen en mogen trots zijn”, besluit Baijens over het gespeelde speeljaar. “Nu hebben we zilver en goud. Ook mogen we aan het begin van volgend seizoen om de Supercup spelen.”

Foto: FotoReza

Advertentie