Skip to main content

Baijens over Beach Handball: Zaalspelers maken veel vaker de mix

Tussen 13 en 18 juli komt trainer/coach Danny Baijens met het Nederlands mannenteam uit op het EK Beach Handball. De Rotterdammer blikt op RTV Rijnmond vooruit op het eindtoernooi.

Advertentie

Na jaren afwezigheid is Nederland weer met een mannenploeg actief op het EK. “In 2019 hebben we met de jongens en meisjes de halve finale van het jeugdtoernooi gehaald. Er is een hele switch gaande in de sport”, legt Baijens uit.

De bondscoach die door Remco Peters wordt geassisteerd ziet dat de populariteit van Beach Handball stijgt. “Voorheen was het een sport op de achtergrond. Tegenwoordig maken zaalspelers de mix. Meer spelers komen erbij en zo gaat het niveau omhoog.”

Veelvoudig kampioen als tegenstander
Met Jong Oranje werd Baijens twee jaar geleden knap vierde op het EK U17. Daarna is hij naar het bondskantoor gegaan om te strijden voor een seniorenploeg. “We hebben zulke goede spelers op het zand, daar moeten we wat mee, dacht ik. Het moet niet na een jeugdlijn stoppen. We moeten doorpakken, vond ik.”

En dat is de Rotterdammer, vader van internationals Jordy – die onderdeel uitmaakt van de EK-ploeg – en Dani Baijens, gelukt. In juli neemt Oranje het in de groepsfase op tegen onder meer Duitsland. “Ook spelen we tegen Rusland. Zij zijn veelvoudig Europees kampioen.”

Dames
Ook de damesploeg zal op het zand van Varna spelen. Zij doen al jaren mee in Europa en komen in de groepsfase van het EK Portugal, Zwitserland en Duitsland tegen.

Foto: Eelco Schaap Photography

Advertentie