Skip to main content

Baijens wil in Boedapest voor verrassing zorgen

De Oranjemannen mogen zich voor het tweede EK op een rij meten met de top. De poule van Nederland is sterk, maar spelmaker Dani Baijens (23) ziet heus kansen.

Advertentie

In 2020 was Baijens er ook bij. “Toen nog met jongens als Toon Leenders en Tim Remer. Zij zijn gestopt. Daarvoor in de plaats zijn jonge spelers geselecteerd die allemaal kwaliteit meebrengen”, klinkt de Rotterdammer hoopvol.

Twee jaar later wordt Baijens in speelstad Boedapest door debutanten als Rutger ten Velde, Tom Jansen en Alec Smit bijgestaan. Bij tweede Bundesliga-club ASV Hamm-Westfalen heeft Baijens, die namens het NHV tijdens het eindtoernooi voor vlogs zorgt, voor het EK vertrouwen getankt: “Ook ik heb me sinds het laatste eindtoernooi weten te ontwikkelen.”

Net onder de wereldtop
Als nummer twee in een groep met Slovenië, Polen en Turkije heeft het Nederlands team zich op eigen kracht voor het kampioenschap dat vanavond voor Oranje om 20:30 met de partij tegen thuisland Hongarije begint geplaatst. “Ons handbal wordt beter. Dat hebben we in de kwalificatiefase laten zien door twee keer te winnen van Polen. We kunnen mee met het hoge niveau en van de landen net onder de wereldtop zelfs winnen.”

Advertentie

“Ik denk dat we wel voor een verrassing kunnen zorgen”, zegt Baijens speels. Poule B waar Nederland in zit wordt bestempeld als meest spannende. Na Hongarije staan IJsland en Portugal te wachten. De drie EK-opponenten kwamen in tegenstelling tot de Oranjemannen een jaar geleden allemaal in actie op het WK in Egypte. “De poule is een stukje uitdagender dan twee jaar geleden. Maar we kunnen tegen deze landen in onze kwaliteit spelen.”

‘Kleine mannetjes’
Hij begint te lachen: “Ik denk dat de Hongaren het niet leuk vinden om tegen ‘kleine mannetje’ te spelen die op hoog tempo op hun afkomen.” Naast Baijens moeten ook sterkhouders als Luc Steins en zelfs afstandsschutter Kay Smits het niet van hun lengte hebben.

Hongarije – Nederland is vanavond te zien op Ziggo Sport. Op zondagavond staat groepsduel nummer twee op het programma voor Baijens en consorten. Na drie wedstrijden gaat de top-2 door naar de hoofdfase van het EK.

Foto: FotoReza

Advertentie