Skip to main content

Baijens zwaait af met zes goals, SG Flensburg-Handewitt bezegelt lot van Bergischer HC

In de slotronde van de Bundesliga heeft de vertrekkende Dani Baijens (foto) nog maar eens zes keer voor HSV gescoord. SG Flensburg-Handewitt heeft het lot van Bergischer HC bezegelt.

Advertentie

HSV redde het niet bij het al gedegradeerde HBW Balingen-Weilstetten. Het werd 37-30 (19-13). Naast zes doelpunten gaf Baijens ook drie assists. Vanaf de zomer speelt de middenopbouwer voor PSG zat aan het begin van het weekend kampioen van Frankrijk werd.

Door bij Bergischer HC te winnen is SG Flensburg-Handewitt op plaats drie in de Bundesliga geëindigd. De 30-40 betekent degradatie voor de thuisploeg. Na acht jaar verlaat de voormalig club van Jeffrey Boomhouwer het hoogste niveau van Duitsland.

EHF European League
Ook een zege voor VfL Gummersbach. De ploeg waar Tom Jansen (ASV Hamm-Westfalen) en Anel Mahmutefendic (HSC 2000 Coburg) gaan vertrekken versloeg in wedstrijd 34 Frisch Auf Göppingen: 33-32. De blauw-witten hebben zich voor de EHF European League geplaatst.

Advertentie

Het Nederlands getinte TBV Lemgo ging bij TVB Stuttgart ten onder (29-27) waardoor de formatie waar Niels Versteijnen er twee maakte het seizoen in het rechterrijtje afsluit. De contracten van de rechteropbouwer van Oranje, Bobby Schagen en de geblesseerde Thomas Houtepen bij TBV Lemgo lopen door.

Zes punten meer
Kampioen SC Magdeburg heeft het speeljaar afgesloten met een thuiszege op HSG Wetzlar: 37-34. Afgelopen donderdag vierde de houder van de Champions League al de landstitel. In 34 duels heeft SC Magdeburg zes punten meer behaald dan runner-up Füchse Berlin. Beide teams laten zich na de zomer in het kampioenenbal zien.

Foto: FotoReza

Advertentie