Skip to main content

Beach-international Speckmann naar TuS Haren van Remer

De 19-jarige beach-international Silas Speckmann speelt aankomend indoorseizoen voor het Duitse TuS Haren waar ook Tim Remer rondloopt.

Advertentie

Speckmann komt over van de opleidingsploeg van HSG Nordhorn-Lingen. Afgelopen jaar mocht de jonge spelmaker uit Twente meermaals plaatsnemen op de bank bij de hoofdmacht van HSG Nordhorn-Lingen dat uitkomt in de tweede Bundesliga.

Bij TuS Haren gaat Speckmann samenspelen met landgenoten Tim Remer en ook doelman Bart van Huisstede. Gisteravond verloor TuS Haren een oefenwedstrijd van BENE-Leagueploeg Hurry-Up met 32-24.

Oberliga
Na een tijdje trainer te zijn geweest in onder meer Zwartemeer en bij tweede divisionist SVBO staat voormalig EK-ganger Remer toch weer binnen de lijnen. Met TuS Haren heeft hij zich afgelopen lente in de Oberliga, het vierde niveau van Duitsland, veilig gespeeld.

Aanwinst Speckmann is vooral bekend van Beach Handball. In de zomer eindigde hij met Oranje op het EK-kwalificatietoernooi in Praag op de tiende plaats. Zo is het Nederlands team geplaatst voor het EK Beach Handball in 2023.

NK Beach Handball
Voor de start van het speeljaar in Duitsland laat Speckmann zich nog op het zand van Stadskanaal zien. Met Handbal Twente heeft hij zich geplaatst voor het NK Beach Handball dat op 27 en 28 augustus voor het eerst plaatsvindt in de provincie Groningen.

Foto: Hans Khoe

Advertentie