Skip to main content

Deze 10 BN’ers kijken vanavond zeker handbal!

Vanavond spelen onze Oranje Leeuwinnen in Topsportcentrum Almere het EK kwalificatie duel tegen Spanje. De wedstrijd was binnen een dag uitverkocht en dus zal het overgrote merendeel van Nederland de wedstrijd vanavond via de televisie moeten volgen. Onder hen waarschijnlijk ook een hoop bekende Nederlanders! Handbal Inside zocht uit welke BN’ers vanavond zeker voor de televisie zitten om de verrichtingen van Oranje te volgen! 

Advertentie

10. Rafael van der Vaart.Rafaelvandervaart Is nog redelijk nieuw in de handbalscene. De 33 jarige topvoetballer is namelijk nog niet zo lang geleden tot over zijn oren verliefd geworden op Estavana Polman. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je het handbalspelletje niet binnen een maand snapt, houden wij van Handbal Inside ons aanbevolen je bij te staan Rafael!

9. Volendammers Jan Smit & Nick Schilder.
Nick
Niet Nick en Simon, maar Nick en Jan! Nick heeft vroeger zelf gehandbald (bij Volendam, waar anders?) en was een paar jaar geleden nog te zien in een handbal-promotievideo voor de Nationale Sportweek. Ook collega-Volendammer Jan Smit noemt zichzelf fan van onze dames. Vooral van Debbie Bont! Beide heren zitten vanavond zeker voor de televisie om te klappen voor het ‘echte’ Oranje!

8. Rita Verdonk.
RitaverdonkJe verwacht het misschien niet direct, maar ook Rita Verdonk houdt van handbal! Sterker nog, ze heeft vroeger zelf gehandbald. Dat liet ijzeren Rita weten aan het weekblad Elsevier. Als Rita in het veld net zo’n harde is als buiten het veld hebben wij veel medelijden met haar oude tegenstanders.

Advertentie

7. Michiel Kramer
Kramer
De spits van Feyenoord werd onlangs gespot met één van onze Oranje-dames. Een oranje-dame die dezelfde achternaam heeft als hij. Broer en zus? Getrouwd? Of louter toeval? Wij weten het ook niet! Duidelijk was wel dat Michiel dolgraag op de foto wilde met onze Jessy, zo was te zien op zijn Instagram-account!

6. Johan CruijffJohanOm verschillende redenen zit Johan Cruijff vanavond aan de buis gekluisterd. Zo is bondscoach Henk Groener als docent Master in Coaching verbonden aan het Johan Cruijff Institute! Cruijff zei over Groener: ‘Ik ben enorm trots op Henk Groener. Henk is een rustige en intelligente coach, die heel goed weet waar hij het over heeft. Iemand die zijn team laat handballen, zoals ik dat graag ook bij het voetbal zie.’ Ook vind Cruijff dat voetballers veel zouden kunnen leren van onze Oranje dames; “Bij de handbalvrouwen is me bijvoorbeeld opgevallen dat iedereen altijd in beweging is. Niemand, met of zonder bal, staat stil. Zelfs de keepster niet. Daarom is de omschakeling van Nederland zo effectief. Iedereen is altijd onderweg. dat zie je in het voetbal eigenlijk alleen maar bij Barcelona en Bayern München.”

5. Frank de BoerFrankLangs de lijn bij Ajax heeft Frank misschien wel alle touwtjes strak in handen, thuis is dat toch echt even anders. Als zijn dochters vanavond de afstandsbediening in handen krijgen gaat de televisie 200% zeker op kanaal 14! En dat is niet per se een straf voor Frank. Zo zei hij tegen de NOS: “Het is een hele dynamische sport. Hard ook. Wat leuk is om te zien, zowel bij mijn dochters als nu bij Oranje, is het enthousiasme en de eenheid die ze uitstralen.” Lijkt ons een mooi compliment van Frank de Boer. Steek die maar in je zak dames!

4. Peter R. de VriesPeterRMisdaadverslaggever Peter R. de Vries was een van de eerste bekende Nederlanders die een videoboodschap insprak voor onze dames. Zijn boodschap was toen exclusief te zien bij Handbal Inside!

3. Evert ten NapelEvertEvert ten Napel, ook wel bekend als ‘dekselse Evert’, heeft een groot handbalhart! Hij noemt handbal zonder blikken of blozen zijn tweede liefde! Ja mensen Evert ten Napel is een ware propagandamachine voor het Nederlandse handbal. Handbal is naar zijn zeggen ‘de nieuwe lievelingssport van Nederland’, zo was te lezen in de Volkskrant.

2. Erben WennemarsErbenErben Wennemars komt uit een echt handbalbolwerk. Erben is geboren en nog altijd woonachtig in Dalfsen. Het dorp van de regerend landskampioen Sercodak Dalfsen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oud topschaatser zich verbonden voelt met onze Oranje Leeuwinnen en in het bijzonder met Lynn Knippenborg!

1. Gijs Staverman
GijsHad afgelopen maandag onze eigen Tess Wester in de studio. Aan het einde van de uitzending sloten Tess en Gijs een weddenschap af. Tess gaat tegen Spanje meer dan 35% van de ballen tegenhouden. Als dat haar lukt krijgt ze van Gijs een heerlijk broodje filet american. Wanneer ga je dat broodje langs brengen Gijs?

Nederland

Advertentie