Skip to main content

Bekerfinale gaat net aan de neus van Hubo Handbal voorbij

By 2 februari 2024België, Buitenland, Voorpagina

Niet het Hubo Handbal van trainer/coach Peter Portengen, maar KTSV Eupen gaat in de lente met Visé om de Beker van België spelen. In Hasselt eindigde de tweede halve finale gisteravond in 29-30 voor de gasten uit Duitstalige België.

Advertentie

Na 6-6 moest een uitgekleed Hubo Handbal even passen. Competitiegenoot KTSV Eupen, met Dennis Vlijm en Stijn Joosten op het wedstrijdformulier, kon uitlopen naar 8-15 halverwege.

Portengen stuurde na de pauze een getergd Hubo Handbal terug het veld in. Mede door een goal van landgenoot Bartek Konitz (foto), één van zijn drie bekerdoelpunten, stond het opeens weer 23-24.

Na 27-27 en 29-29 viel het kwartje in de slotminuut toch de kant van een completer KTSV Eupen op. Na de 29-30 van Noah Bartholemy moest Hubo Handbal het antwoord nalaten.

Het laatste seizoen van Portengen bij de Belgische fusieclub lijkt zo als een nachtkaars uit te gaan. Door de tiende plaats van Hubo Handbal in de BENE-League, het verschil met de vierde Belgische club op de ranglijst KTSV Eupen is negen punten, kan de ploeg zich in de lente opmaken voor de play-downs met Izegem.

Lees ook: Visé wipt titelhouder uit Beker van België

Foto: FotoReza

Advertentie